Рецепта за пълнено зайче

| от Росица Нийм |

Росица Нийм работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България, заедно със съпруга си Ранулф. Двамата обичат да пътуват до интересни места по света.

В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Ето рецептата й за пълнен заек:

Нужни продукти:
1 зайче
125 гр. масло
1 кг. картофи нарязани на кръгчета

плънка:
1ч.ч. измит ориз
500 гр. гъби нарязани на дребно
100 гр. счукани орехи
1 стрък зелен лук
1 стрък магданоз
щипка джоджен
черен пипер
червен пипер
сол

един голям гювеч с капак

Начин на приготвяне:
  • Картофките се поставят на дъното на голям гювеч с капак и се посоляват.
  • В тенджерка се разтапя маслото и към него се добавят гъбите и лука. След като се задушат и се изпари всичката вода, се добавя и оризът, за да се запържи леко. След това се добавят орехите и 2 и половина чаши вода.
  • Магданозът, джодженът и всички подправки се добавят, когато оризът е полуготов. Оставете плънката да се охлади.
  • След това напълнете зайчето и го зашийте. Сложете го да легне върху канапето от картофки и го намажете с масло и черен пипер. Изсипете около заека още 2 ч.ч. вода.
  • Гответе го на 180 градуса около 2 часа с капак. След това махнете капака и оставете леко да се запече, за да придобие златист вид.
  • Enjoy!
 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за пълнено зайче