shareit

Как да предпазим котката си от студа и снега

| от chronicle.bg |

Котките (гледано отстрани) може и да изглеждат като все още диви, неопитомени зверове, които не усещат студ заради адския огън, който гори в сърцата им, но това всъщност не е така. Котките усещат и се влияят от студа…

Благотворителната организация Cats Protection препоръчва няколко начина, по които да се погрижите домашния ви любимец да не пострада от зимата.

За начало, когато отваряте външни врати, било то входната или тези на балкона, трябва да внимавате тигъра да не излезе без да го видите и да се окаже заключен навън. Винаги може да инвестирате в малко топло убежище, което да седи на терасата, например, за да има къде да се приюти котката, докато величествено чака да бъде спасена.

Ако котката все пак се окаже на снега, когато я приберем, трябва да я изсушим и да проверим изрично дали лапичките й не са измръзнали.

Добре е да дадем на животното си всичко, липсата на което иначе би го накарало да излезе. Това всичко, разбира се, се изразява в няколко елементарни неща – място, където да се чувства в безопасност и да има за свое, вода, храна и нещо, което да изследва, защото скуката може да е силен мотиватор за пакости.

Напук на всяка житейска логика, ние не сме единствените смелчаци, осмелили се да гледат котка. Другите хора също имат котки, а да не забравяме, че бездомните също не са малко. Cats Protection съветва да почукваме колата си сутрин преди да тръгнем, защото много животни намират топлината на двигателите приятна в студените нощи и заспиват някъде близо до него.

Все пак можете да изведете домашния си любимец, контролирано доколкото това е възможност при тези властелини на анархията, малко навън, за да се запознае със снега и да бъде малко на въздух. Но трябва да го представим пред новата среда внимателно.

 
 
Коментарите са изключени за Как да предпазим котката си от студа и снега