Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да пътува до интересни места по света.В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.Днес ще ви представим рецепта за картофена пица:
Нужни продукти:
3 големи картофа
1 яйце
1 чаша настърган кашкавал
няколко маслини
няколко чери доматчета
8 лъжици доматена пасата
1/2 скилидка чесън, нарязана на ситно
босилек
чубрица
сол и пипер
олио
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса
Настържете картофа на едро и го изцедете
Добавете към него яйцето, сол, пипер, няколко лъжици олио и разбъркайте добре.
Разпределете картофената смес в една или няколко кръгли силиконови форми и печете около 30 минути или докато картофът е станал златист.
След като картофените блатчета са се изпекли, сипете върху тях доматената пасата, посипете с босилек, чубрица и нарязания чесън.
Подредете отгоре доматчетата и маслините и поръсете с кашкавала.
Печете още няколко минутки, докато кашкавалът е станал златист и хрупкав.
Коментарите са изключени за Рецепта за картофена пица