shareit

Когато картините оживеят: Джейк Джиленхол в трейлъра на „Velvet Buzzsaw“

| от chronicle.bg |

Изпитвали ли сте страх, когато погледнете определена картина? Онова неприятно усещане, не само че сте наблюдаван, но и че всеки момент човекът от платното ще застане до вас… и нещата няма да се развият добре?

Ако сте от този тип параноици, то тогава не гледайте следващия филм с участието на лудия Джейк Джиленхол, който за пореден път демонстрира огромния мащаб на актьорския си потенциал.

„Velvet Buzzsaw“ приковава още със синопсиса си. Джиленхол играе арт критика Морф Вандеуолт, чиято задача е да курира изложби и да подбира най-добрите произведения на изкуството. Когато се среща с картините на мистериозно починал художник, нещата започват да излизат извън контрол. Картините „оживяват“, а Вандеуолт се опитва да убеди останалите, че те трябва да бъдат заключени. Във времето на социалните медии обаче, разпространи ли се нещо, не можеш да предотвратиш ефекта и много скоро Вандеуолт е трябва да направи вечният избор – парите, властта и славата струват ли колкото човешкия живот?

Режисьорът на смразяващия „Nightcrawler“, Дан Гилрой отново ще работи с Джиленхол и прекрасната Рене Русо. Във филма ще играят още Джон Малкович, Тони Колет, Зоуи Аштън, Том Стъридж и др. Този път той влиза в колаборация с Netflix, които застават зад този трилър.

Премиерата на „Velvet Buzzsaw“ ще бъде на филмовия фестивал „Сънденс“ този месец, а в Netflix може да бъде гледан от 1 февруари. Гледайте трейлъра:

 
 
Коментарите са изключени за Когато картините оживеят: Джейк Джиленхол в трейлъра на „Velvet Buzzsaw“