shareit

Идва продължението на „The Shining“ – „Doctor Sleep“

| от chronicle.bg |

„Doctor Sleep“, филмова адаптация по продължението на „The Shining“ от Стивън Кинг, смени датата на премиерата си от януари 2020, на 8 ноември 2019 година. Снимките на проекта приключиха и той вече е в постпродукция – затова и премиерата му беше преместена по-скоро. В него участват Юън Макгрегър като възрастния Дани Торанс, Якоб Трембли и Ребека Фъргюсън, а режисьор е Майк Фланаган („The Haunting of Hill House“).

Публикуван през 2013 година, романът „Doctor Sleep“ разглежда последствията от травмата, от която Дани страда по време на „The Shining“. Въпреки проблемите си с гнева и алкохолизма, но успява да намери приложение на способностите си в хоспис за психично болни хора като им помага да посрещнат по-лесно смъртта. От там идва и прякорът му – Доктор Сън („Doctor Sleep“). Мирният му живот обаче е прекъснат, когато Дан е повикан да помогне на младо момиче, което е било в „The Shining“ и в момента е преследвано.

Новата дата е обнадеждаваща, защото януари е период, в който студиата пускат филми с по-ниски шансове за успех, докато ноември става все по-популярен за премиери на големи филми. Миналата година през ноември бяха пуснат „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald“, „Creed II“ и номинираният за Оскар „Bohemian Rhapsody“.

Майк Фланаган се откроява в хорър жанра със сериала „The Haunting of Hill House “ за Netflix, който стана един от най-обсъжданите в своя жанр в последно време. Други негови проекти са „Hush“, „Oculus“ и още една адаптация по Кинг „Gerald’s Game“. За капак – през септември тази година очакваме и „IT Chapter Two“.

 
 
Коментарите са изключени за Идва продължението на „The Shining“ – „Doctor Sleep“