shareit

Великите любовни истории: Хю Хефнър и зайчетата – русо, по-русо, най-русо…

| от Мая Вуковска |

Нескончаеми, екстравагантни партита, изобилна красива женска плът, облечена в оскъдни лъскави трика, Moët & Chandon на корем и секс колкото поеме. Toва е рецептата за щастие на нашия герой. Каквото и да кажем за него, не само, че няма да бъде преувеличено, но и ще бъде бледо копие на истината. Защото думите “достатъчно” и “стига” никога не са фигурирали в речника на Хю Хефнър, основателя на иконичното списание Playboy. Въпреки че американски плейбой номер едно вече не е между живите, славата на купоните, които организира в имението си на площ от 2 хил. кв.м., продължава да се носи.

Hugh Hefner & Bob Burnquist Film X Games IX Commercial

Освен с партита и оргии в декаденстско-разгулния стил на Великия Гетсби, приживе Хефнър е известен и с великанския си нагон. Сам твърди, че е спал с над хиляда жени и че никога не си е правил труда да помни броя и имената им. Имало е периоди, в които е въртял по седем гаджета едновременно.  И ако това ви се струва нечовешко постижение, не знам как ще осмислите и факта, че отгоре на всичко този бонвиван и сексуален шампион се е женил три пъти. Кои са били щастливките, задържали се в леглото на Хю Хефнър за повече от 24 часа разберете сега.

Playboy Mansion Hosts Annual Halloween Bash

Да се “пазиш” за любимата жена

Невинаги миналото предопределя бъдещите ни действия, но по един или друг начин винаги оставя емоционални белези, които с времето избледняват, но никога не изчезват напълно. Точно такъв е случаят с брака на Хю и първата госпожа Хефнър. Някак ироничен е фактът, че зрелият живот на бъдещия магнат изобщо не започва по спектакулярния начин, по който завършва. Преди да построи империята Playboy и да започне да сменя пищните блондинки със заешки опашки като носни кърпички, Хю е мъж само на една жена.

В края на 40-те години на миналия век не е нищо необичайно младежите да консумират любовта си чак през първата брачна нощ или малко преди това, а Хю така благоговее пред колежанската си любов Милдред Уилямс, че е твърдо решен да загуби девствеността си именно с нея. През наивната му младежка глава дори не минава мисълта, че сладката и добродушна Мили ще му извърти ужасен номер, който ще промени изцяло представата му за любовта и брачната институция. Само няколко дни преди да се врекат във вечна вярност, Хю разбира, че бъдещата му съпруга е мачкала чаршафите с друг, докато той е отбивал военната си повинност. Сервира му новината малко след като са правили секс за първи път. Хю е съкрушен. Цели две години напиращият нагон го е измъчвал като жив дявол, но той така и не му се е поддал, защото е искал първият път да бъде с най-специалната жена. А тя… Тя е предала любовта им!

Въпреки огромното разочарование от постъпката на Милдред, Хю не разваля годежа и се жени за нея през 1949 г. Бракът им просъществува 10 години. Раждат им се две деца –  дъщеря Кристи и син Дейвид. Това е времето, когато с банков заем от едва 7700 долара Хефнър дава живот и на третото си дете –  бранда Playboy.

Bunny Girls

Колкото повече (мадами), толкова повече (мадами)

След развода с Милдред през 1959 г. Хю преобразява себе си като някой от супер героите на Марвел. Твърдо убеден от горчив личен опит, че бракът е жестоко надценяван, решава да го удари на живот и да си навакса загубените в моногамност години. Хедонистичният лайфстайл му пасва като ръкавичка и през следващите три десетилетия успява да си изгради репутация на ексцентричен милионер, който живее единствено, за да се забавлява. С много жени. И всичките разкошни, секси плеймейтки от първите страници на собственото му списание! Излезлите от анонимност негови гаджета от последвалия 30-годишен ергенски период са 18-годишната Барбара Лин Клайн (която склонява да смени името си на Барби) и Шанън Туийд – Мис Плеймейт за 1982 г.

Кари Лий също е сред по-запомнящите се лица в албума със завоевания на плейбоя, най-вече заради страхотния медиен скандал и трите съдебни дела, които завежда срещу Хефнър след раздялата им. В интервю пред The Washington Post Лий сравнява случващото се в имението “Плейбой” със сатанински култ, а момичетата, пребиваващи там, със затворници. “И не защото не можеш да си тръгнеш, когато пожелаеш,“ уточнява тя, “а защото в ума си никога не напускаш това място. На мен лично ми трябваха няколко години, за да освободя мислите си от натрапчивите спомени за времето, прекарано там.”

Всичко върви от чудно по-чудно във фантастичното царството на Хю Хефнър до онзи ден през 1985 г., когато кръвоносен съд в мозъка на плейбоя на нацията дава накъсо. Хефнър оцелява, но това е втората случка в живота му, която го кара да пренареди приоритетите си.

Hugh Hefner

Вторите десет години с венчална халка

След преживения инсулт 62-годишният Хефнър решава, че е време да премине от ергенски към по-улегнал и здравословен режим на действие. А да, и да преустанови безразборния секс. За целта си набелязва съпруга номер 2, която, разбира се, не е нито счетоводителка, нито детска учителка, а с 36 години по-младата от него, 180-сантриметрова моделка  Кимбърли Конрад. През 1990 г., по-малко от година, след като се женят, се ражда Марстън Глен, а на следващата година и вторият им син, Купър. По това време “реформираният” Хю преобразува имението “Плейбой” от епицентър на разврата и хедонизма в уютен пристан за семейство и приятели. Но дали това е достатъчно, за да задържи съпруга номер 2 в живота си?

Хмм, не!

Hefner Family

Двойката се разделя съвсем културно и без да прави излишни циркове през 1998 г.. Всъщност двамата са в толкова добри отношения, че не бързат да официализират развода си до 2010 г. и на практика живеят врата до врата. По-нататък във времето обаче разводът  поема по друга писта, защото в един момент бившата госпожа Хефнър се сеща (или пък някой хитър адвокат й подсказва), че според клауза в предбрачния договор господин Хефнър й дължи към 4 млн. долара. И още някакви си там стотина хиляди от продажбата на жилището, което след раздялата той е купил за нея и децата. Понеже на Хю не му се занимава с поредната хленчеща блондинка, набързо склонява да й изплати по 250 хиляди за всяка година след четвъртата им годишнина, в която са прекарали заедно,

Playboy Mansion Hosts Annual Halloween Bash

И още блондинки в насипно състояние

Хю определено не е от мъжете, които ще се оставят на сухо след раздялата със съпруга. След като Кимбърли се изнася, той се връща към ергенските си навици с пълна сила и приютява под не съвсем бащиното си крило няколко моделки, красяли страниците на списанието му. Холи Мадисън е една от най-прочутите му любовници не само от този период, но и изобщо. Още едва 20-годишна, амбициозната колежанка от Орегон намества хубавото си задниче в имението на Хефнър и скоро, с упортство и много женска хитрост, успява да си спечели статута на фаворитка. Въпреки, че сексът е “скучен и обикновен” (както самата тя споделя по-късно в няколко интервюта), толкова е уверена, че е успяла да завърти главата на 75-годишния си “спонсор”, че вече се вижда с венчална халка на пръста. От висотата на Хефнъровата камбанария обаче гледката е съвсем различна: “Холи искаше да се омъжи и да има деца. Но аз този мач вече го бях играл. И въпреки че се постарах доста да й направя дете, не се получи. А не се получи, защото в този момент просто не бях готов отново да се обвържа.”

Холи Мадисън заедно с колежките си от бранша Бриджет Маркар и Кендра Уилкиснсън участва в хитовото телевизионно шоу The Girls Next Door (2005), което представя поглед отвътре на живота в имението “Плейбой”, както и на интимните им отношения с легендарния  му домакин.

Hugh Hefner & Bob Burnquist Film X Games IX Commercial

Докато смъртта ги раздели

Английският израз за разликата във възрастта “age gap” буквално се превежда като  “възрастовa дупка”. В случая с третата съпруга на Хю обаче тази дупка се е превърнала направо в пропаст с размерите на Гранд Каньон. През 2010 г., когато вече е готов отново да отдаде сърцето и тялото си само на една жена, 84-годишният Казанова се сгодява за 60 години по-младата плеймейтка Кристъл Харис. Медиите, разбира се, веднага заклеймяват русокосото девойче като “празноглава златотърсачка”. На нея обаче не й дреме за общественото мнение, понеже харесва Хю, а и той очевидно е влюбен в нея като хлапак, защото я кани да се нанесе в имението на следващия ден, след като са се запознали. Пет дни преди заплануваната за 19 юни 2011 г. сватба обаче булката се отмята. Причината? “Осъзнах, че това не е нещото, което наистина искам.”  Отказът й кара Хю да премине през същата гама от чувства, както след признанието в изневяра на първата му жена. Но той не се отказва. Минава година и половина преди Кристъл да преосмисли решението си. В крайна сметка двамата се помиряват и се женят на 31 декември 2012 г.

Кристъл е последната (официална, трябва да уточним!) жена в живота на Хю Хефнър – ексцентричния магнат с лице, сякаш прегазено от танк, червен копринен халат, моряшка фуражка, лула в едната ръка и руса мадама в другата. Хефнър издъхва на 27 септември 2017 г. в дома си в Лос Анджелис на 91-годишна възраст, като причина за смъртта е сепсис в резултат на бактериална инфекция. Урната с прахта му е поставена в крипта до гроба на Мерилин Монро – място, което милионерът си е закупил за 75 хил. долара още през 1992 г. Инвестицията си е заслужавала, защото, както той сам твърди, “възможността да прекарам вечността близо до Мерилин, е твърде примамлива, за да пропусна да се възползвам от нея.”

Последната госпожа Хефнър не получава и цент от огромното наследство на известния си съпруг. Но така е с днешните предбрачни договори. Особено в Лос Анджелис. И особено, ако се жените за милионер.

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Хю Хефнър и зайчетата – русо, по-русо, най-русо…

Повече информация Виж всички