shareit

Джон Холмс – Елвис Пресли на розовата индустрия (18+)

| от |

Чували сме, че по един или друг начин, порно филмите никога не се радват на добро име, но това не е чак толкова страшно, можем да открием, че докато този жанр има доста противници или поне в зората на видео технологиите. И точно тук ще открием, че макар и мнозина да отричат, поне в началото на тази индустрия, днес това е нещо съвсем нормално, дали е редно човек да им обръща толкова внимание или не, оставяме да прецените сами, все пак, свободата на един човек да бъде потребител и да не бъде, остава лично негова. За съжаление ще открием, че всяка една индустрия има жертви и тук няма да открием изключението. Макар и мнозина най-вероятно да не са го чували, легендата Джон Холмс може да се смята за един от най-успешните порно актьори в света.

Спокойно можем да го наречем до личности като Рон Джереми и много други герои, а в зората на своето изкуство ще открием, че е заснет в повече от 2000 хардкор филма и ако трябва да броим броя жени – най-вероятно цифрата ще е около 14 000 хиляди. Както се досещате, това никога няма да завърши добре, особено след като говорим за 70-те години на миналия век. И като човек, който наистина не може да избяга от своята корона, можем да открием, че винаги ще препише някой друг интересен факт около себе си, с който да привлича вниманието на аудиторията, макар и вече да е повече от достатъчен. И често точно тези изказвания забавляват широката публика. Холмс често твърди, че има висше образование от един от най-известните университети в САЩ, снимал се е в някои известни филми като „Leave it to Beaver“ и разбира се, разполагал с огромно мъжество, което така или иначе е виждано в много от филмите.

John Holmes, Self Assignment, November 1, 1975

Джони често казвал, че нямал бельо, което да събере неговото достойнство. Не можем да пропуснем и още един много важен факт – актьорът дори обяснявал, че е убил няколко човека. Разбира се, нищо от това не е вярно, но когато един човек получи вниманието на аудиторията, няма как да не донесе и някои по-интересни и фантастични факти за себе си. Покрай всички истории има само една лъжа – убийствата на хора. Всичко останало обаче е чистата истина, следователно от г-н Холмс може да се очакват много велики успехи, но талантът продължава да е талант, без значение къде точно се насочваме и какво точно искаме да потърсим. Преди огромната си кариера като порно актьор, Джон  работи като шофьор на линейка, търговец на обувки, търговец на мебели и дори продава метли от врата на врата.

В един момент дори се опитва да работи като майстор на шоколадови изделия в кафене, но нищо не носи толкова много възможности, колкото основната му кариера – порно актьор. Историята обаче така със смяна на професии в продължение на няколко години. Един ден, докато играе покер в Калифорния, животът му се променя завинаги. Докато е в тоалетната на заведението,  среща един от професионалните фотографи на индустрията –  Джул. Именно той забелязва, че Хоумс е доста надарен и може да направи професия  с този талант. Малко след това започва кариера като нощен танцьор в стрип клубове за дами, заснема различни фотосесии за дами и разбира се – няма как да не открием, че много скоро и много други сценаристи и режисьори започват да го търсят. Тук има и още една забавна страна, Джони има съпруга – Шарън, която продължава да вярва, че той работи нормална работа и няма нищо общо с разкриването на своето достойнство.

Love, in Strange Places

Една вечер обаче се озовава с колежки в подобен  бар и открива мъжа си на пилон с линийка, позволявайки на дамите не само да го докосват, но и да му се наслаждават по най-различни начини. Едва тогава идва и признанието, че мъжът има намерение да инвестира времето си в нещо много по-различно и интересно. Истината е, че по това време мъжът наистина е искал само едно – да бъде наистина много добър поне в една област. Логично е, че след като има  природните дадености, започва да работи именно това, а и по това време порно индустрията започва своя бавен възход. Повечето кина  пускат еротични филми, а актьорите се превръщат в неофициалните звезди, колкото и да се опитват да се скрият.

Розовите филми по това време са доста голямо табу и далеч не са толкова интимни, колкото можем да си мислим днес, особено с интернет, но тогава се е налагало да споделите седалката и с другите почитатели. Порното е неофициалното забавление и според някои комици, няма човек, който да не е закупил поне веднъж билет за определен филм. Проблемът при Холмс е, че когато споделя желанията си, той наистина е сигурен, че ще израсне. Неговата съпруга е обидена, поради простата причина, че е девствена, когато се запознават и очаквала от него да бъде верен на нея, но както се досещате, историята няма как да завърши по този начин.

The Jade Pussycat

Порното едва ли е било в перспективите ѝ за семейство, което изобщо не ни изненадва. За Джони това нямало значение, работата му не се различавала от никоя друга – дърводелецът имал своите инструменти за работа, докато порно актьора има други, разликата била напълно  незабележима. Въпреки очакването, Шарън не го напуска в следващите 15 години и признава, че обикновено има такива бракове, в които жената е проститутка, но в нейния случай, Джон играе тази роля, а от финансова гледна точка, определено не може да се похвали с доста по-високи средства. Тук трябва да говорим и за любов, защото Шарън все пак не се отказва толкова лесно от съпруга си. Условието е само едно – актьорът трябва да пази личния си живот от работния и да разбере, че все пак трябва да изпълнява някои задължения и очевидно се справя, поне в началото.

През свободното си време двамата ще се занимават с изкуство в малкият апартамент, който притежават още преди сватбата. През работното си време Джони сменя фамилията си на Уад. В порното той е детектив, който никога не разплита нито един случай, но спи с всички, освен с човека зад камерата. Според някои от чековите книжки, на ден изкарва около 3000 долара, като това е лошият ден. Скоро животът между д-р Джекил и Хайд започват да се борят един с друг и порното успява да вземе своето, превръщайки го в звезда и най-важното – там няма място за съпруга. В своята работна сфера открива колежка, с която си допадат сексуално. Тук има и един особен проблем, Даун Шилер – любимата на Джони е на 15-години, когато се запознават и е точната противоположност на съпругата у дома.

Заедно с нея идва и пристрастяването към кокаина, както и други видове наркотици, които няма как да не се отразят върху него. Скоростта на приема на наркотици, както и скоростта на харчене на пари ще се отразят на неговата работа, загубата на роли се отразява, макар и публиката да иска да вижда точно него, но дори натиска на публиката не може да донесе някакви по-сериозни успехи. Останал без пари и само с една млада дива, Джони е на кръстопът да избере какво наистина може да направи с живота си – да спре наркотиците или да задържи любимата. Изборът е странен, но и очакван – Шилер е пусната като проститутка, която да носи пари за  наркотици и всеки път, когато се опитва да избяга, наркоманът успявал да я изплаши до такава степен, че бързо да се откаже от основната си идея.

Poster For 'Eruption'

Развиването на стокхолмски синдром е факт, защото тя също не иска да го остави, особено след като не знае как да се оправя в този толкова луд свят. Двамата ще обикалят по цял ден в търсене на клиенти, а след това приятелката ще го чака, докато със същите пари отива да вземе наркотици. Джони дори ще попадне в една от престрелките между дилърите, които се опитват да поделят историята, а неговата приятелка, дрогирана и чакаща връщането с поредната доза, дори няма да си спомни какво наистина се е случвало. Холмс споделя, че е видял всичко и дори е стрелял по дилъри, но никога не се доказва дали изобщо е успял да убие някого, както най-често твърди в това отношение.

Малко след престрелката се прибира при бившата си съпруга и разказва всичко. Историята ще бъде запазена в тайна за около една година и през 2003 г. ще има филм, който  ще разказва точно тази история, а Джон ще бъде изигран от Вал Килмър във филма Wonderland. Малко след престрелките ще започне и началото на края. Шилер и Шарън го изоставят, заради историята на съпругата, Джон е повикан в съда, но никога не е обвинен, той самият не може да си спомни дали изобщо е стрелял или не, както и дали изобщо е участвал в престрелката, след като е бил доста сериозно дрогиран. След този момент никой не искал да го наема и да го вижда – нито с дрехи, нито без тях. За още по-голяма беда, през 1987 г. е диагностициран с ХИВ, лекарите смятат, че една от причините е липсата на предпазни средства, както и нежеланието на самия Холмс да използва такива, вярвайки, че филмовата индустрия трябва да получи по-висока доза реализъм.

Приятелите му винаги са знаели, че освен проблемът с презервативите, Джони имал огромен проблем с иглите, следователно никога не се знае какво точно е слагал и какво точно е приемал. Дори и тогава продължава да се снима в няколко порно филма, заразявайки всички, с които има полов контакт. През 1988 г. Джон вече е унищожен от болестта и умира в спешното отделение на болницата. Макар и винаги да остава като един от най-великите порно актьори в историята на индустрията, никой не иска да отиде на погребението, никой не може да прости в какво точно се е превърнал. Малко след това става ясно нещо друго, повечето му фенове признават, че той е бил Елвис Пресли на розовата индустрия. Последните думи, които отправя към своята съпруга, за която се жени малко, преди да почине в болницата, са да се увери, че всички части от тялото му са там, където трябва да бъдат, защото не искал нищо да се озове в буркан.

Снимки: GettyImages, Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени за Джон Холмс – Елвис Пресли на розовата индустрия (18+)

Повече информация Виж всички