shareit

Музикални хроники: Елвис най-много обичаше тийнейджърките, а магическата възраст за него беше 14

| от |

В бурните години от своята легендарна кариера, Елвис Пресли поддържа отношения с купища момичета. А редица от тях са разкривали не само любопитни, но и доста обезпокоителни подробности от интимния си живот с Краля на рокендрола.

Според техните истории, в личния си живот Елвис е бил доста различен от публичната личност, която заклетите му фенове познават.

Единственият брак в живота на изпълнителя е този с Присила Пресли, продължил шест години, но и докато е женен, Елвис не спира да се среща с най-различни любовници, включително няколко кралици от конкурси за красота в Тенеси.

Общото между повечето увлечения на Краля е тяхната възраст: те са смущаващо млади. А харизматичният певец ги нарича „черешки“ и няма проблем да бъде убедителен и да ги плени с чара си. Нерядко се показва и като манипулативен и лукав любовник.

Elvis Presley promoting Jailhouse Rock

Споделените истории от интимния живот на рок величието не са никак малко и започват още от средата на 50-те. Тогава 21-годишният изпълнител пленява 14-годишната Джаки Роуланд и нейните родители заварват двамата в бекстейджа след концерт. Друга жена, Франсес Форбс, разказва, че се е навъртала около Елвис Пресли, откакто била на 13. Щом навършва 14, той започва да я забелязва.

„Определено 14 беше магическата възраст при него“, категорична е тя. Певецът кани нея и други две 14-годишни девойки на пижама парти в къщата си, а там ги учи да си слагат грим, гъделичка ги и ги целува. Той поръчва на мениджъра си да му води още млади момичета и молбата му е удовлетворена. В друга вечер предлага на момичетата около него да си спретнат кална борба едни срещу други, носейки бяло бельо.

“Да, беше запленен от идеята за много млади тийнейджърки и това ни плашеше”, признава по-късно Ламар Файк, част от антуража на звездата. През годините вкусът на Елвис не се променя и изглежда 14 си остава магическата възраст за него. Две години след развода с Присила, когато вече е навършил 39, той започва да се вижда с приятелка на доведения си брат на име Рийка Смит. Ще познаете ли на колко години е тя тогава? Точно така, на 14.

През годините няколко жени са критикували Елвис Пресли за уменията му в леглото и една от тях е популярната актриса Сибил Шепърд.

Нейната кратка афера с изпълнителя не води до нищо и тя го описва като „страхотен в целуването и много мил“, но все пак не каквото е очаквала. Своето разочарование Сибил отдава на наркотиците, които Елвис взима в онзи период.

Друга актриса, звездата от „Бунтовник без кауза“ Натали Ууд, е още по-безкомпромисна и коментира, че Елвис го бива само с ръцете.

По-късно Пресли влиза във връзка с кралицата от конкурс за красота Джинджър Олдън, когато тя е на 20, а той на 41.

Олдън разказва, че Елвис всъщност я е познавал още откакто е била 5-годишна. Връзката им е бурна, а певецът се държи агресивно и веднъж стреля по колата ѝ след скандал, заплашва и да я заключи в легендарното си имение Грейсленд. 

6-годишният брак между Елвис и Присила също е изпълнен със смущаващи моменти от взаимоотношенията на двойката. Съществуват свидетелства, че двамата обичат да се снимат в спалнята, а Елвис кани други момичета, които да се присъединяват към тях. 

Певецът има навика и да дава на Присила амфетамини, към които е пристрастена, за да я държи будна нощем. Когато тя му съобщава, че вече не го обича и новият ѝ любовник е шампионът по карате Майк Стоун, Елвис я атакува и насилствено прави любов с нея.

Вероятно обърканите отношения на Краля на рокендрола с жените по някакъв начин са свързани с особената връзка, която има с майка си Гладис. 

Гладис Пресли ражда близнаци, но братът на Елвис Джеси е мъртовороден. Така майката се привързва изключително силно към единственото си дете и това не се променя до края на живота ѝ. 

Двамата със звездния изпълнител си общуват на свой език, включващ неразбираеми за останалите думи. За съжаление, Гладис Пресли умира на 46 години от инфаркт, причинен от алкохолно отравяне.

Тогава Елвис е едва на 23 и е толкова съсипан, че се срива на погребението и плаче върху гроба. „Целия си живот живях само заради теб. Боже, всичко, което имах вече ми е отнето“, проплаква той, когато се разделя с Гладис Пресли.

Негови близки споделят, че Елвис се променя след загубата на майка си и така и не успява да я преодолее до собствената си внезапна смърт на 42 години.

 
 
Коментарите са изключени за Музикални хроники: Елвис най-много обичаше тийнейджърките, а магическата възраст за него беше 14

Повече информация Виж всички