Зеленият лук не притежава сладкия вкус на старите глави и затова е по-подходящ за комбиниране с риба, която има естествена, макар и немного изявена сладост. Рецептата ни е предоставена от menumag.bg
1. Рибата се филетира и се нарязва на парчета. Всяко парче се посолява и се поръсва с черен пипер на вкус.
2. Лукът се слага в сгорещения зехтин с маслото, разбърква се минута и се залива с виното. Оставя се да ври, докато се изпари. Прибавят се орехите, сол и пипер на вкус. Разбъркват се, слагат се магданозът и девесилът.
3. Рибата се подрежда в съд за печене, парчетата се покриват със сместа с лука и отгоре се подреждат, като се редуват, резените домат и лимон. Намазват се със зехтин и леко се поръсват със смляна морска сол.
4. Рибата се запича 20 мин. във фурна, загрята на 200˚ С.