Японски очила помагат да се видим отстрани

| от |

В забързания ритъм на съвременния мегаполис често е много трудно човек адекватно да оцени физическото си състояние и степента на умората, което може да има неблагоприятни последици при шофирането на автомобил. Японската компания „Джинс“ /Jins/ е разработила очила, позволяващи на собственика им да „се види отстрани“, съобщи ИТАР-ТАСС.

Очилата са снабдени с няколко сензора, следящи за състоянието на очните мускули и ретината. Когато установят и най-малките промени в очите, те предават данните на мобилно устройство или на компютър, показващи информация за това колко е уморен човекът, дали му се спи. Ако показателите за степента на умора се увеличават, на екрана светва предупреждение, че не е желателно да се шофира в това състояние или да се извършват други действия, които изискват концентрация на вниманието.

Очилата могат да се използват и от спортуващи. Те показват скоростта, с която човек тича, а също колко калории изгаря. Продажбата на новите очила ще започне през пролетта на 2015 година, съобщават от компанията.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Японски очила помагат да се видим отстрани