shareit

Путин: Русия не трябва да се откъсва от света

| от |

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не трябва „да се откъсва от останалата част от света“ в момент, когато отношенията със Запада са на най-ниското си ниво заради конфликта в Украйна.

„Трябва да развиваме страната си спокойно, достойно и ефективно, без да се откъсваме от останалата част от света, без да късаме връзките с нашите партньори, но в същото време и без да позволяваме да се държат презрително с нас“, заяви Путин в Ялта, на Кримския полуостров.

Русия е готова да направи всичко възможно, за да постигне уреждане на конфликта в Украйна, каза още руският президент, който говори пред депутатите от Думата (долната камара на парламента), събрани в Крим.

„Следим внимателно ситуацията там, обсъждаме този въпрос с ръководителите на Украйна, с международната общност, с основните международни организации. Ще направим всичко възможно конфликтът да бъде прекратен възможно най-скоро, за да спре проливането на кръв в Украйна“, допълни Путин.

Той осъди катастрофалното хуманитарно положение в източната част на страната, като го нарече „кървав хаос“ и „братоубийствен конфликт“. Над 2000 души бяха убити за четири месеца в конфликта в Украйна между редовните сили и проруските опълченци, сочат последните данни на ООН. Киев и западните страни обвиняват Русия, че доставя оръжия на сепаратистите от началото на конфликта, което Москва отрича.

Путин подчерта днес, че руското общество трябва да се мобилизира „не заради войната или някакъв друг конфликт“, а за да работи усилено за Русия и в името на Русия. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Путин: Русия не трябва да се откъсва от света