shareit

Предаването „На кафе“ ще бъде санкционирано заради опасни съвети

| от chronicle.bg |

СЕМ санкционира предаването „На кафе“ по Нова телевизия след масов сигнал за „абсурдните теми и опасни съвети“ към телевизионната аудитория.

„По повод съдържанието на предаването „На кафе“, включено в програмата Нова телевизия на 08.12.2016 г., както и по други подобни случаи, Съветът за електронни медии се е самосезирал за спазването на забраната, предвидена в Закона за здравето – да бъдат рекламирани неконвенционални методи“, пишат от регулатора.

Отправено е и искане за становище към Министерство на здравеопазването за експертно мнение.

След получаване на тяхното становище, съгласно разпоредбите на чл. 75, ал. 5, т. 4. (насърчават поведение, което застрашава здравето или безопасността) от Закона за радиото и телевизията и чл. 169 от Закона за здравето (Забраняват се всички форми на реклама на неконвенционални методи, включително свързването им с дейности по профилактика, диагностика, лечение и рехабилитация), Съветът за електронни медии ще предприеме предвидените законови действия, съобщават от регулатора.

Сред опасните съвети, давани в предаването „На кафе“ с водещ Гала, са за лечение чрез ток от електропреносната мрежа, пиене на непастьоризирано мляко и „полезността“ от консумацията на урина.

 
 
Коментарите са изключени за Предаването „На кафе“ ще бъде санкционирано заради опасни съвети

Повече информация Виж всички