shareit

Перфектният мъж според него и нея

| от |

Как изглежда перфектният мъж? И не, нямам предвид като държане, дали е галантен или носи костюм… дали има вкус за дрехи или вкус за музика. А перфектният мъж като визия. Коса, крака, лице… Първите неща, които единият забелязва в другия.

Много пъти сме чели за това как мъжете си представят перфектната жена – с косата на Шакира, краката на Жизел и прочие… Време е да научим какво си представят жените… И какво си мислят мъжете, че харесват жените.

Според филмите, жените са обречени да си падат по „лоши“ момчета. Те трябва да са високи, силни, страшни, опасни, обгърнати в мистерия, да пушат, да се бият и да гледат лошо… Нещо средно между Джейсън Стейтъм, Джейсън Момоа, Крис Хемсуърт и Джерард Бътлър. Според едно изследване направено наскоро обаче, това няма нищо общо с истината.

Модната марка Jacamo от Англия, решава да направи проучване сред мъжете и жените, за да разбере как изглежда в техните представи перфектният мъж. След изследването излиза твърдението, че „72% от жените всъщност предпочитат мъж с вида на доброто момче от квартала.“ За сметка на това, когато задават същия въпрос на силния пол, 62% от мъжете отговорарят, че според тях жените предпочитат силен и страшен, мускулест мъж.

Компанията кара двата пола да опишат на базата на известни личности, как би изглеждал перфектният мъж. Според мъжете той има косата на Джъстин Бийбър, лицето на Джерард Бътлър, ръцете на Хю Джакман и тялото на модела Дейвид Ганди – това е мъжът, който се вижда отляво. Когато карат жените да направят същото, те казват, че предпочитат мъж с косата на принц Хари, лицето на комика Джеймс Гордън и тялото на ръгбиста Бен Коен – рисунката вдясно.

Perfect guy

И какво излиза накрая, че според британските учени жените искат силен и страшен мъж, а според жените, това изобщо не е така. Разбира се, самото изследване не е безгрешно. Като за начало, то е проведено само на територията на Англия, освен това в него са се включили само хетеросексуални мъже и жени. Според същото изследване жените предпочитат мъже, които да се доближават до реалните хора, а не такива, които изглеждат като модели. „Те намират стегнатото с плочки тяло за красиво, но предпочитат по-реалистичния тип мъже“, казва човек от екипа.

На базата на същото изследване е доказано, че мъжете се чувстват несигурни и стресирани, заради тялото си почти толкова, колкото и жените. Освен това и те имат нереалистични стандарти за себе си и телата си на базата на онова, което се показва в медиите. Но за финал от екипа казват, че не винаги това, което се показва в медиите не винаги е това, което се харесва от двата пола. Така че, надежда винаги има. За разлика от идеални хора.

 
 
Коментарите са изключени за Перфектният мъж според него и нея