shareit

Нова Mokka – ново приключение

| от chronicle.bg |

Новият Opel Mokka X ще отбележи световната си премиера на предстоящото автомобилно изложение в Женева (от 3 до 13 март, 2016 година) и ще излезе на пазара през тази есен със свеж и емблематичен външен дизайн, ново вътрешно пространство и инфоразвлекателни системи от най-ново поколение, които го превръщат в един от най-добре комуникационно свързаните високопроходими модели на пазара. Наред с дебютиралото наскоро на пазара ново поколение 1.6-литрови “шептящи дизели”, новият Mokka X ще разшири и бензиновата си гама с новата генерация 1.4-литров Direct Injection Turbo, който ще бъде съчетан с автоматична трансмисия, Start/Stop и двойно предаване.

Малкият SUV привлече много нови клиенти за марката в последните години, спечелвайки ги със своя характерен SUV облик на каросерията, съчетан със стилен дизайн, динамичен, приключенски чар и неподправени възможности извън утъпканите пътища. Новият Mokka X ще бъде първата моделна гама, в която ще бъде представен за първи път идентифициращия знак за бъдещите SUV и crossover модели на марката Opel – “X” подчертава по-авантюристичната идентичност от тази, представена при моделите на марката с по-класически каросерии.

Новият външен дизайн на Mokka X има самоуверено излъчване. Оформлението на предната част е приведено в унисон с новия стилистичен език на марката Opel, включващ „криловидната“ хоризонтална предна решетка и доминиращата, отчетлива светлинна графика с двете „крила“ на дневните LED светлини. Предната престилка също е придобила по-прецизно очертани повърхности с по-малко пластмасови вложки. Всичко това придава на Mokka X по-широка и мъжествена осанка. Тази линия продължава в задната част с още две емблематични „крила“, отразени в светлините и по желание предлагани и с LED технология. Страничният силует на каросерията е запазил своите пластични и елегантни черти, както и динамичния акцент на мускулестите и атлетични линии в долната част на каросерията, получаващи допълнителна енергия от типичното за марката Opel „острие“, чиято линия се изкачва динамично към задната част. Новите забележителни цветове като “Amber Orangе“ и „Absolute Red” имат важен принос към чара на Mokka X.

Атмосферата във вътрешното пространство на Mokka X е изцяло преобразена. Своя дебют тук отбелязва изцяло ново арматурно табло, вдъхновено от новата Astra. Новото арматурно табло е организирано около повече хоризонтално оформени елементи. То изглежда едновременно по-изчистено и по-семпло, както и по-ясно и прецизно като изпълнение. Централната конзола е изцяло новоразработена и е съобразена със 7 и 8-инчовите сензорни екрани на новото поколение инфоразвлекателни системи. Сега дизайнът впечатлява със своята фина елегантност и с по-изчистения си дизайн с по-малко на брой бутони – много от функциите вече са достъпни чрез капацитивните сензорни екрани.

В допълнение към системата за двойно предаване AWD, инженерите на Opel за пореден път са последвали стратегията на марката Opel за осигуряване на достъп до новаторските технологии за широката потребителска аудитория с представянето на адаптивната система на предните светлини AFL (Adaptive Forward Lighting) с LED елементи. Новата AFL LED система адаптира автоматично светлинните профили на предните светлини към конкретната ситуация на пътя, така че да се осигури максимално добро осветяване на пътя без опасност от заслепяване на останалите участници в движението. Системата разполага с девет различни функции или светлинни режима като режим за градско движение и за извънградски отсечки, туристически режим, динамична функция за завои и функция за осветяване на кръстовища, светлини за заден ход и маневри, както и режим за спрял автомобил (eco). Тази система с LED елементи замества досегашната AFL с биксенонови светлини. Oт една страна LED елементите гарантират качество на светлината, което дава възможност за виждане на „истинските“ цветове на нещата, повишавайки зрителния комфорт. Освен това липсата на механично движение в рамките на осветителния модул повишава бързодействието и точността на реакциите, както и на надеждността при продължителна експлоатация.

Също както и новият Opel Astra, Mokka X ще се предлага с всички услуги на системата Opel OnStar от момента на пазарната си премиера. В допълнение към това, своя дебют в Mokka X ще отбележат и две версии на новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink. IntelliLink ще представи света на смартфоните в автомобила, предлагайки възможност за прожекция на функциите както чрез Apple CarPlay, така и с Android Auto.

 
 
Коментарите са изключени за Нова Mokka – ново приключение