shareit

Медведев: Убийците да бъдат разкрити на всяка цена

| от |

Руският премиер Дмитрий Медведев призова да бъде направено всичко възможно да бъдат разкрити убийците на опозиционния политик Борис Немцов.

„Правоохранителните органи са длъжни да направят всичко възможно, за да бъдат разкрити извършителите на жестокото убийство на Борис Немцов“, е заявил Медведев, цитиран от своя прессекретар Наталия Тимакова.

«Дмитрий Медведев счита, че разследването трябва да определи целия кръг лица, съпричастни към жестокото убийство на известния политик. Премиерът изрази дълбоките си и искрени съболезнования на роднините и близките на Немцов“, каза още Тимакова.

Немцов бе разстрелян на Големия каменен мост от преминаващ автомобил, бял на цвят. Смъртта му е настъпила вследствие 4 куршума, попаднали в гърба му. По политика е било стреляно поне 7-8 пъти. 54-годишният Немцов е бил в компанията на 24-годишна украинка, която е невредима.

От МВР на Русия съобщиха, че имат свидетели на убийството, но подробности не бяха разкрити. Междувременно, президентът Владимир Путин нареди на шефовете на МВР, СК и ФСБ да сформират разследваща група, като поемат разследването лично в свои ръце. /РИА Новости, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Медведев: Убийците да бъдат разкрити на всяка цена