shareit

Макрон: ЕС има нужда от нова пътна карта

| от chronicle.bg |

Европейският съюз се нуждае от нова пътна карта, която трябва да бъде съставена след консултaции с гласоподавателите и след това да бъде подложена на референдум, заяви френският министър на икономиката Еманюел Макрон.

Според него, хората трябва да бъдат питани за новия проект чрез серия консултации, които той нарича демократични събрания. По думите му обаче, идеята не е да има референдуми във всяка от страните членки.

Макрон, който е бивш инвестиционен банкер, е един от най-популярните френски министри. Миналия месец той създаде своя собствена партия, което засили спекулациите, че се цели в президентското място, макар пред това да заяви, че няма да се кандидатира за поста на държавен глава.

Популярността му се дължи на умението да казва нещата директно, което често предизвиква гнева на депутатите от управляващата социалистическа партия. Според мнозина Макрон е не само фаворит за премиер на президента Франсоа Оланд, ако той спечели втори мандат, но е предпочитан за поста и от десните Никола Саркози и Ален Жюпе.

 
 
Коментарите са изключени за Макрон: ЕС има нужда от нова пътна карта

Повече информация Виж всички