Кубчето на Рубик и сапунените мехурчета са сред номинираните за Залата на славата на играчките

| от |

Кубчето на Рубик и сапунените мехурчета са сред номинираните за въвеждане в Залата на славата на играчките, предаде Ройтерс, позовавайки се на музея „Стронг“ в Рочестър, щата Ню Йорк.

Сред останалите дузина претенденти, избрани измежду стотици предложения, са Малкото пони, Костенурките нинжда, камиончетата „Hess“, малките зелени войничета и хартиените самолетчета. За да попаднат в Залата на славата в музея „Стронг“, играчките трябва да са масово азпознаваеми, да стимулират познание, творчество и откривателски дух, да са се радвали на популярност десетилетия или повече.

Новите попълнения, които ще се присъединят към настоящите 53 музейни експоната и ще правят компания на обичани от поколения развлекателни продукти като куклата Барби, конструктора „Лего“ и играта „Монополи“, ще бъдат обявени на 6 ноември.

Миналата година в Залата на славата на играчките бяха въведени шахът и гуменото пате, а по-миналата – доминото и фигурката на култовия злодей от „Междузвездни войни“ Дарт Вейдър, припомня агенцията.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Кубчето на Рубик и сапунените мехурчета са сред номинираните за Залата на славата на играчките