shareit

Иноваторът Tesla пуска първия си модел с автопилот

| от |

Много шофьори, на които се налага редовно да изминават дълги разстояния, без право да пуснат ръце от волана и крака от педалите, вероятно си мечтаят някой да ги отмени.

Е, един от най-големите производители на електроавтомобили в света – американската компания Tesla, обяви, че ще представи през лятото технология са самоуправление на автомобилите им и по-специално модела Model S, съобщи американската NDTV.

Според шефа на компанията Елън Мъск, става дума за софтуер, а не за механична промяна, който ще позволи на последния модел на компанията опцията „автопилот“. Тук обаче става по-скоро въпрос за режим, който да позволи разсейване от пътя, но не и цялостно пътуване без ръчна намеса.

Тази иновация обаче не остава без критици. Експерти поставят под въпрос законността на подобен тип шофиране. „Не е просто философска причина защо производителите на автомобили не позволяват техните модели да се движат сами“, обяснява пред агенцията анализаторът Кели Бук. „Става дума и за правова причина“, допълва той.

На обратното мнение е говорителят на Tesla Алексис Джорджсан, според когото „нищо в нашата автопилотна система не противоречи на сегашните регулации“. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Иноваторът Tesla пуска първия си модел с автопилот