shareit

Идентифициран е стрелецът от Флорида

| от chronicle.bg |

Мъжът, който извърши нападение над гей клуб в югоизточния американски град Орландо в щата Флорида беше идентифициран като Омар Матин. 29-годишният стрелец е гражданин на САЩ от афганистнаски произход.

Полицията е започнала разследване за терористичен акт. ФБР заяви по-рано, че нападателят е симпатизирал на ислямистите.

Омар Матин е роден през 1986 г. Той е живеел в град Порт Сейнт Луси във Флорида, на около 200 километра югоизточно от Орландо. Омар Матин не е имал съдебно досие според цитираните американски телевизии.

Президентът на САЩ Барак Обама е уведомен за масовото убийство и е наредил на федералното правителство да окаже необходимата помощ на местните правоохранителни органи, които разследват атаката във Флорида.

Около 20 души бяха убити при нападението в нощния гей клуб „Пулс“. 42 ранени са настанени в болница.

Нападателят бил застрелян от спецполицаи, които нахлули в заведението, за да освободят взетите от него заложници. Един от служителите на реда е бил ранен, но състоянието му не е сериозно.

Мъжът разменил изстрели със служител на нощния клуб, след което влязъл вътре около 2 ч. сутринта (9 ч. българско време) и влез заложници. След около три часа екип на специалните части нахлул в заведението.
Нападателят бил убит в завързалата се престрелка. У него били открити две огнестрелни оръжия и предполагаемо взривно устройство, което обаче се оказало фалшиво.

Певицата Кристина Грими, звезда от американското риалити шоу „The Voice“, бе застреляна след свой концерт в Орландо късно в петък вечерта местно време.

Според полицията няма връзка между двете нападения в града.

След края на концерта си певицата от румънски произход давала автографи на щанд с рекламни материали.

Към нея се приближил въоръжен мъж, който стрелял в нея. Присъстващите се опитали да задържат нападателя. По време на схватката той се самоубил.

Нападателят бе идентифициран като Кевин Джеймс Лойбъл, на 27 години, от град Сейнт Питърсбърг, Флорида.

 
 
Коментарите са изключени за Идентифициран е стрелецът от Флорида

Повече информация Виж всички