shareit

Google е получил 345 млн. искания за отстраняване на “пиратски” линкове през 2014 година

| от |

Собственици на авторски права са отправили искания за премахване на над 345 милиона линка от резултатите на търсачката на Google през миналата година, пише TheNextWeb. За сравнение, през 2008 година технологичният гигант е получил само 62 искания.

Точният брой на исканията през 2014 година е 345,169,134, което означава, че Google трябва да обработва над един милион линка всекидневно. Въпреки че повечето от връзките са отстранени от резултатите от търсенията, има случаи, в които компанията не предприема действия, преценявайки, че няма действително нарушение на авторски права.

Услугите за споделяне на файлове 4shared.com, Rapidgator.com и Uploaded.net най-често попадат сред нарушителите, като за всеки един от домейните има по над 5 милиона искания за остраняване. Най-голям брой жалби идват от британската музикална организация BPI, която е отправила 60 милиона искания за премахване на връзки.

Множество организации настояват Google да заеме по-твърда позиция спрямо сайтовете, нарушаващи авторски права. В отговор компанията променя търсещите си алгоритми, така че да не показват такива страници. Последното софтуерно обновяване, насочено срещу пиратското съдържание е направено през месец октомври миналата година. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Google е получил 345 млн. искания за отстраняване на “пиратски” линкове през 2014 година