Ето защо трябва да ходите на работа с велосипед

| от |

Ако приемем, че разстоянието между дома и работното място е приблизително един час ходене пеш, то това е добра възможност да се придвижвате всеки ден с велосипед.

Освен това, така ще спестите времето, пътните разходи – за бензин или карта за градския транспорт и няма да ви се налага всяка сутрин да мислите къде да паркирате колата си или дали автобусът ще дойде навреме.

Ето 9-те най-важни причини, поради които си струва да карате велосипед до офиса:

1. Това е чудесен начин да се раздвижите всяка сутрин или вечер.

2. Скорошно британско изследване установи, че хората, които са започнали да ходят на работа с велосипед, се чувстват по-щастливи и се концентрират по-добре.

3. Колоезденето ще ви позволи давидите красотата на околния свят – дървета, небе, зеленина. Да не забравяме, че есента е един от най-красивите сезони.

4. Разходката до офиса с велосипед може да ви помогне да стигнете до някакво творческо решение и решаването на някакъв проблем.

5. Може да вдъхнови и други да живеят здравословно – т.е. ще се превърнете в добър, здрав пример за околната среда.

6. Колоезденето до работа всеки ден ще намали риска от хронични заболявания (диабет, високо кръвно и др.) Освен това, ако се връщате привечер пеша, по-вероятно е да се радвате на здрав нощен сън.

velosiped

7. Колоезденето може да намали генетичната склонност към затлъстяване. Особено, ако карате всяка вечер по един час.

8. Ежедневното колоездене ще намали мазнините в тялото. Изследователи от Университета на Квебек са установили, че въртене на педалите по 5 км на ден или повече, може да намали процентът на телесни мазнини, особено на жените между 50 и 70 години.

9. Карането на колело в зелените, открити площи и паркове, всъщност може да доведе ума до медитативно състояние, според проучване публикувано в британски медии. Други изследвания показват, че колоезденето намалява стреса и напрежението.

 
 
Коментарите са изключени за Ето защо трябва да ходите на работа с велосипед