shareit

Ердоган за критиките на ЕС: Вие вървете по вашия път, ние ще вървим по своя

| от chronicle.bg |

Реформите в президентската институция трябва да бъдат подложени на референдум, заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс и БТА.

В реч, излъчена по националната телевизия, Ердоган каза още, че изработването на нова конституция и нова президентска система на управление са от спешна необходимост, а не са негови лични цели.

Турският държавен глава успокои, че последните политически събития, т.е. оттеглянето на премиера Давутоглу, няма да се отразят на икономиката на страната.

По повод споразумението на Анакара с Брюксел за овладяване на бежанския поток, което изисква Турция да смекчи анти-терористичните си закони, Ердоган подчерта, че това няма да се случи, тъй като страната е постоянен обект на терористични нападения. Вие вървете по вашия път, ние ще вървим по своя, каза Ердоган на Европейския съюз.

За да осигури безвизов достъп за гражданите си до Европейския съюз, Анкара трябва да изпълни серия от условия, поставени от Брюксел. Едно от тях е да съгласува законодателството и практиките в областта на тероризма с европейските стандарти; да стесни дефиницията на тероризма и да използва пропорционални мерки за борбата с него.

 
 
Коментарите са изключени за Ердоган за критиките на ЕС: Вие вървете по вашия път, ние ще вървим по своя