shareit

Боби Михайлов: Минимум шестима българи в игра в А група

| от |

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че ще предложи от сезон 2015/2016 отборите в „А“ група да бъдат задължени да имат по шестима българи в титулярните си състави. Шефът на родния футбол посъветва родните клубове да се обърнат по-сериозно и към детско-юношеските си школи, съобщи Sportal.bg

„Младежката лига е направена заради желанието на клубовете, които искат да поддържат добър стандарт. Ние се съобразихме. Все пак играем в Европа, затова могат да имат 5-има чужденци, но само трима в тимовия лист. Целта е да следваме стъпките на УЕФА и скоро да бъде 6 на 5 – поне шестима българи сред титулярите.

Не можем да забраним чужденците, но догодина ще искам да има шестима българи на терена, ако мине като решение. Сега съм притеснен, че много повече от половината в титулярните състави са чужденци. Трябва да разберат, че тези школи, които имат, трябва да се стягат и да разчитат основно на тях, иначе няма как да създадат здраво ядро. Според мен чужденците са една от причините за отпадането на нашите отбори в Европа“, каза Михайлов, след което говори и за ТВ правата.

„Имаме договор със сериозна фирма, която работи с телевизията. Ако телевизията изпълни договора си, ще предава. Идеята за „Б“ и „В“ група е там да няма има пари, а популяризиране на градовете и отборите, които играят в тези дивизии. Отборите ще имат право да си предават мачовете сами“, обяви босът на футболния съюз.

 
 
Коментарите са изключени за Боби Михайлов: Минимум шестима българи в игра в А група

Повече информация Виж всички