Блат за пица с конопено брашно

| от Росица Гърджелийска |

Всяка седмица Росица Гърджелийска ни предлага по една от своите рецепти.

Тя работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Конопа е интересна добавка към кулинарията и с малко количество се променя изцяло облика на рецептата, а вкуса само се подобрява.

Нужни съставки:

150мл топла вода
100гр оризово брашно
100гр картофено брашно
100гр царевчно брашно
50гр конопено брашно
2 яйца
1ч.л. захар
1ч.л. сол
1 безглутенова мая
5-6 с.л. зехтин
DSCN9343
Начин на приготвяне:
Добавете захарта и маята към топлата вода и оставете на шупне за 10 минути.
В голяма купа пресейте брашната, добавете към тях солта, яйцата, зехтина и маята.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Тестото ще е мнгоо меко и няма реално да прилича на традиционно тесто, така че не се плашете.
Оставете да втаса на топло, с покрита кърпа върху паницата за около 10 минути.
Изсипете тестото върху намазнена хартия за печене и използвайки ръцете си оформете блат за пица.
Пече се в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 10 минути. След това изавадете добавете доматен сос, пресни домати, босилек, маслини, моцарела и каквото още ѝ се иска на душичката ви.
Печете до позлатяване на моцарелата.
DSCN9345
 
 
Коментарите са изключени за Блат за пица с конопено брашно