Арестуваха българина от берлинското метро

| от chronicle.bg |

Германската полиция арестува 27-годишния Светослав Стойков, който беше идентифициран като нападателят от метрото в Берлин.

Арестът е направен в събота следобед около 16:30 ч. местно време, докато издирваният мъж е стоял в автобус на Централната автогара в берлинския район Шарлотенбург. По неофициална информация на Bild.de, той е пристигнал в столицата от Мюнхен.

Само няколко часа по-рано за него беше издадена европейска заповед за арест.

„Издирваният със заповед за арест заподозрян беше задържан днес следобед на Централната гара“, пише в съобщението на полицията в германската столица.

Стойков беше заснет от охранителните камери на станция „Херманщрасе“ в квартала Нойкьолн, когато без причина рита млада жена по стълбищата на метрото.

Инцидентът се е случил на 27 октомври, но бе оповестен едва на 7 декември тази година. Липсата на бърза реакция от страна на полицията беше подложено на критики от страна на германските медии.

По данни на Bild – Стойков е баща на три деца, за последно е работил по строежи в Берлин, а по-рано е помагал в кухнята на ресторант.

По неофициална информация на бТВ той е с богато криминално минало. Лежал е в затвора, като има регистрации за нападения, кражби и шофиране в нетрезво състояние.

 
 
Коментарите са изключени за Арестуваха българина от берлинското метро