shareit

5 важни съвета към 16-годишните

| от chronicle.bg |

Да бъдеш на 16 е трудно. Всичко изглежда на живот и смърт, но никой не може със сигурност да ти каже кое е правилно и кое – грешно.

Предлагаме ви 5 съвета от потребители на сайта Quora за неща, които е важно да знаете на 16.

1. Социализирането е много важно

Важно е да спечелите неколцина добри приятели, на които да можете да вярвате и разчитате. Много е полезно да има хора, с които да можете да разговаряте за всичко. Те могат да ви помогнат в нужда, да се забавлявате заедно или да ви разведрят, когато най-силно се нуждаете от това. Уверете се, че вярвате на правилните хора.

2. Влюбването

На тази възраст любовта не трае вечно, нито връзката. В много редки случай е обратното, така че не бързайте с любовта.

3. Все още сте млади

Все още сте млади и ще правите грешки. Понякога родителите ви ще казват какво да правите. Наслаждавайте се, докато можете, защото някой ден няма да имате възрастен до себе си, който да ви казва какво да правите и ще трябва да решавате всичко сами.

4. Не се връзвайте на другите

Ще има хора, които се опитват да ви наранят. Игронирайте ги и бъдете себе си. Трябва да не позволявате да бъдете манипулирани, защото сами можете да мислите какво искате и какво да правите. Правете онова, което вие смятате за правилно, а не онова, което връстниците ви казват.

5. Не обръщайте гръб на другите

Ще има хора, които се нуждаят от помощта ви. Не им обръщайте гръб! Може да се окажат важни за вас в бъдеще. Ако някой се нуждае от помощ, опитайте да му подадете ръка.

 
 
Коментарите са изключени за 5 важни съвета към 16-годишните

Повече информация Виж всички