shareit

19 жертви на нападение с нож в Япония

| от chronicle.bg |

Деветнайсет души бяха убити и 25 ранени при нападение с нож в център за хора с увреждания недалеч от Токио, извършено тази сутрин от бивш служител, предаде БТА.

Лекарите потвърдиха смъртта на 19 души, заяви пред АФП говорител на противопожарната служба. 20 от ранените са в тежко състояние.

Млад мъж се предал в полицията рано сутринта и заявил, че е извършил клането, каза говорител на полицията в префектура Канагава, на 50-ина километра от Токио. „Опитваме се да установим подробности“, добави той.

Убиецът – 26-годишният Сатоши Уемацу, казал, че е бивш служител на центъра. Той заявил, че всички хора с увреждания „трябва да изчезнат“.

Обществената телевизия Ен Ейч Кей съобщи, че той проникнал в сградата, като счупил прозорец. Полицията намерила в чантата му няколко ножа, някои окървавени.

В институцията са настанени около 160 души, съобщи представител на властите в префектурата, които ще дадат пресконференция.

Масовите убийства са рядкост в Япония, която има много строги закони за контрол над оръжията и относително ниска престъпност.

 
 
Коментарите са изключени за 19 жертви на нападение с нож в Япония

Повече информация Виж всички