shareit

(Някои от) Най-големите глупости на 2017

| от chronicle.bg |

Някои години са откровено лоши за света. Например, 1986. Заради, нали знаете, шшш, Чернобил. Или 1933, когато Хитлер идва на власт. 1665г. също не е била много добра. Тогава избухва чумната пандемия в Лондон. Не можем да кажем много добри неща и за 2001, когато се случиха атентатите в САЩ. През 1946 пък, България става Народна република България, а 1981г. ознаменува появата на Наско Ментата на бял свят.

2017 може да не е толкова неприятна от историческа гледна точка, но не можем да кажем и кой знае какво хубаво за нея. Не откриха лек за рака, нито хапче за превенция на гениталния херпес. Не се намери и категорично терапевтично решение за депресията (справка: Крис Корнел и Честър Бенингтън).

От друга страна, Григор Димитров събуди народната любов, новият сезон на „The Grand Tour“ дойде и гледахме на голям екран новия „ТО“.

Не се разминахме обаче с някои откровено тъпи неща, които развълнуваха очаквано много хора, особено пък у нас. Защото, нали знаете, 80% от българите…

И като стана дума за започнем с някои изключително глупави политически изцепки, с които вниманието ни беше ангажирно:

Политика

Иво Христов каза, че 80% от българите са дебили. Вежди Рашидов пък ни натири, че тия дето са останали в България и за чеп за зеле не стават. Тръмп заспа на клавиатурата и написа заветното „covfefe“. Валери Симеонов разтури няколко дискотеки на Слънчака. Бойко Борисов и Симеон Сакскобурготски потанцуваха със саби в Саудитска Арабия. Президентската жена Деси Радева занима обществеността с котарака си и връзката му със СПИН. Деси Банова пък, стана гадже на Росен Плевнелиев. От ГЕРБ завъртяха едни суджуци и така…

Музика

Както споменахме по-горе, изгубихме някои големи имена на световната музикална сцена, но фокусът на този текст е забит в глупостите, а не в смислените, щастливи или скръбни, събития в музиката. Едно от най-тъпите неща, които обсъждахме, беше дъщерята на Орхан Мурад, Сузанита, която раздруса 14-годишното си дупе през прозореца на кола и възмути българските пуритани. Валери Божинов изпя „Трепни“. 2017-та бе белязана и от гореспоменатия Наско Ментата, който незнайно защо развълнува хората с обикновената си, неотличаваща се с нищо чалгия, „Шушана“. Имахме успех с участието на Кристиан Костов на „Евровизия“, но той мигна като падаща звезда и изтля. След него остана Папи Ханс с парчето „Кекс“, което по бегли изчисления ще се слуша в 84% от българските домове на 31 декември вечерта.

Риалити реалност

Възвисихме се със сватбата на Даниел Петканов и Александра Богданска, покрусихме се с псувнята на Дебора по Big Brother, нахулихме Мегз и нейната перука, метнахме си сопола по Луна и накрая дружно постнахме във Facebook „Моето семейство не гледа Big Brother“. Отегчихме се отново с журито на X Factor и се зарадвахме, когато Яни спечели „Фермата“. Гарнирахме всичко изгледано с новите серии на „Съдби на кръстопът“ и съпреживяване на съдбата на Коко от „София ден и нощ“ и въздъхнахме, че тая телевизия за нищо не става.

Този списък от глупости далеч не е изчерпателен. Ако искате да го обогатим, допълним и усъвършенстваме, пишете в коментари какво сме пропуснали. И да се надяваме, че през 2018-та ще ни чакат по-смислени глупости.

 
 
Коментарите са изключени за (Някои от) Най-големите глупости на 2017