shareit

СВЕТЪТ СПОРЕД: рекламите

| от |

Казвали ли сте си някога: „Ако още веднъж ми покажат по телевизора новата Милде, ще отида в офиса им с кофата и ще им покажа старата Милде!“ Ако да, то тогава вие сте запознат с интензивната наивност на рекламите. Ако пък имате самоуважение и не гледате телевизия, ето как изглежда светът според рекламите.

Часът е ранен и се будите от лопане на вратата. „Простатата ли ме алармира?“ Не, не ви алармира простата, не бъдете тъп. Отивате до вратата:

– Кой е?

– Цистит.

Спокойно се връщате обратно в леглото, защото сте наел специален човек на вратата, който да носи такива неща. Все пак – раменете на вратаря носят всичко!

Трябва да ходите на работа, защото имате милиони кредити. Направо сте кредитен милионер. Излизате, купувате си билетчета, автобусът идва и се качвате. Качват се и някаква група хора. Хммм, сигурно са грил компанията, помисляте си. Не. Контрольори са. „Карти и билети.“ Бъркате си в джоба и какво се оказва! Билетите вече са диаманти! „Но как е възможно това?“ „Ха, колко сте наивен!“ – казва млада жена зад вас – „Всичко е възможно – с новия Савекс!“ Слизате и продължавате по пътя.

Преди да се усетите върху вас пада тиган с кренвирши и ви затиска. Опитвате се да го отместите, но не може. „Защо тоя пуст тиган тежи толкова – все пак кренвиршите са леки!“ А тиганът не само е тежък, но и нажежен до бяло. Не просто бяло, а искрящо бяло! Изведнъж всичко потъмнява, защото силует закрива слънцето! Това е птица. Това е самолет. Не! Това е вашият личен банкер. Той се приземява с драматика до вас, смига ви охотно, след това вдига горещия тиган с голи ръце и го захвърля надалече. Вие: „Но как, КАК успя?!!“ – изшепвате в страхопочитание. „Много просто“ – отвръща личният ви банкер – „Имам студени крайници.“

Тръгвате си, но един въпрос не ви дава мира. Как ли ще излезе цялата тази мазнина от тигана? Моментално му турвате малко Пур. Изтърквате мазнината от тигана, а на дъното се появява надпис: „Печелите чаша“. Започвате необуздано псуване! „Сега и чаша ли трябва да мия!“ Продължавате да търкане и се появяват още две чаши, с които събирате общо три и печелите 7 лева от Държавната лотария.

Ехааа, 7 лева! Отивате да си купите нещо. В супермаркета на касата ви питат:

– Карта имате ли?

– Нямам.

Мигом 25 мъже в униформи ви се нахвърлят и започват да ви бият невъзпитано.

– Защо ме биете невъзпитано?

– Защото днеска е седмицата на Америка в Лидл и ви трябва зелена карта.

Рязко се събуждате в леглото си, изпищявайки: „Базарът ми е много по-добър от базара ти!“ Целият сте в пот, за малко да умрете в реклами. Ох, добре че всичко е било само сън.

Изведнъж на вратата ви се лопа. Дотътряте се и питате:

– Кой е?

– Пак цистит…

 
 
Коментарите са изключени за СВЕТЪТ СПОРЕД: рекламите