shareit

Щастието е вътре в нас

| от |

Катя Михайлова

Всички ние непрестанно търсим нещо, което наричаме щастие, без да имаме точната представа, какво всъщност е това. Често се случва да придаваме това усещане на редица обстоятелства, на конкретни места, на конкретен човек или когато заемаме желана позиция. Това се дължи на нашето убеждение, че щастието зависи от външни неща. Пропускаме да забележим, че нещата въобще са привлекателни, само докато не ги притежаваме. Щастието не може нито да се преследва, нито да се притежава.

Щастието е въпрос на личен избор и нагласа. Щастието е състояние на съзнанието, на душата. То е напълно независимо от външния свят. Търсим го извън нас, а по – скоро то е вътре в нас. И когато го преоткрием, ние го излъчваме с цялата си същност и го проектираме върху хората около нас. И не случайно казват, че най-щастливият човек е онзи, който дава щастие на най-голям брой хора.

За да намерим щастие в живота си е необходимо да спазваме няколко основни принципа:

1. Да насочим фокуса си към позитивните неща и да поддържаме връзка с позитивни хора, които няма да източват енергията ни с оплакване и скучно отношение.

2. Да се усмихваме по – често и се стремим да поддържаме добро настроение;

3. Да ценим и да се радваме на малките неща, които ни дарява живота;

4. Да благодарим;

5. Да спортуваме – спортът възбужда хормона на щастието;

6. Да се храним балансирано и здравословно – по този начин постоянно ще сме изпълнени с енергия и ентусиазъм;

7. Да имаме мисия в живота си и да действаме – това ще ни донесе мотивация и удоволетворение;

8. Да живеем в мир и хармония със себе си и с хората около нас;

9. Да помагаме на тези, които се нуждаят от нашата помощ;

10. И не на последно място да обичайме безусловно, както себе си, така и хората около нас.

И така е в действителност. Истинското щастие започва вътре дълбоко в нас и след това се появява на лицето ни. От нас зависи да живеем добре всеки ден – с радост в сърцата и с малките неща в живота. В края на краищата, ако не се усмихваме и ако не виждаме доброто и позитивното около нас, щастието никога няма да бъде в сърцата ни.

 
 
Коментарите са изключени за Щастието е вътре в нас