shareit

ЧРД, Нострадамус! Какво ли би предсказал днес?

| от |

На тази дата е роден един от най-известните пророци и астролози в света. Много от неговите пророчества са се оказали верни за важни световни събития. Въпреки че според академичната общност зад това стоят грешни интерпретации или грешни преводи.

И все пак приживе Нострадамус успява да направи от името си международен френчайз, по-голям дори от този на баба Ванга в Русия.

Какво би се случило с този световен гадател, ако беше жив? Сигурно пак същото – предсказания и гадания. Представям си го при Гала. Или по-скоро в някой репортаж на „Господари на ефира“. Боби Ваклинов влетява в гаражната „обсерватория“ на Нострадамус някъде в Люлин с думите „Кажете сега, защо така лъжете хората за някаква нагла чума, че ще се появи, а?.“ И ето! Предсказанието на Нострадамус вече се е сбъднало – гаражут му е нападнат от нагла чума с микрофон. По модата в интернет, нека и ние измислим няколко цитата и ги лепнем на известен човек.

Политика. След множество грешки в тази област, една от които е, че „Трета световна война ще започне през 1999 г. от Албания и Македония“ (реално предсказание), Нострадамус сигурно ще изпитва известна свян. Затова ще предскаже най-сигурното:

„Шоуто на Слави“ ще падне от ефир, а на негово място ще пуснат новото риалити „Стажантът“ с водещ Владимир Путин и основни претенденти Доналд Тръмп и Румен Радев. Реформи ще има – основно от Реформаторксия блок, който ще реформира основно себе си.“

Мигрантите. „Мигрантите ще продължават да бягат от непоносимите условия в страната си. Те ще си намират работа в чуждите държави и ще се опитат да изтеглят и семействата си и така, докато България не се оправи. Иначе за арабския свят – не знам“.

Икономиката. „Левът ще скочи, после ще падне, после пак ще скочи и пак ще падне. После пак ще скочи, ще падне и пак ще скочи и така, докато някой не спре дунавското хоро.“

Култура. „През 2017 година тенденцията да си отиват актьори и музиканти ще се запази“.

2017 година като цяло. 2017 е годината на Огнения Петел според японския хороскоп. Нострадамус, както знаем, не е японец, а французин (македонски французин от град Шувсори (от chauve-souris, което на френски означава „прилеп“). Затова „2017 е просто годината на курбана“.

 
 
Коментарите са изключени за ЧРД, Нострадамус! Какво ли би предсказал днес?