shareit

Защо Ксавие Долан махна Джесика Частейн от следващия си филм?

| от chronicle.bg |

Някои филми са завършени още на етапа по писането на сценария, други по време на снимките, а трети при решаващия етап на монтажа. Последното се случи с дългоочаквания следващ филм на канадския режисьор и наш любимец Ксавие Долан, който премахва от състава едно големите актьорски имена в съвременното кино. В дълъг пост в профила си в Instgaram от вчера Долан съобщи новината, че Джесика Частейн е премахната от заснетия вече „Смъртта и животът на Джон Ф. Донован“ (The Death and Life of John F. Donovan) по време на монтажа.

Ксавие Долан прави уговорката, че решението му няма нищо общо с изпълнението на актрисата. Във филма се случват прекалено много неща и преди монтажа той е бил с продължителност над 4 часа, затова е трябвало да бъде съкратен.

„Това, което трябва да чуете от мен е, че персонажът на Джесика, след дълги размисли, трябваше да бъде изрязан от филма.“ казва Долан. „Беше наистина трудно решение. Изпитвам искрена любов и почит към Джесика. Решението е в услуга на монтажа и разказа и няма нищо общо с изпълнението й, а по-скоро със самия персонаж и неговото присъствие в сюжета.“

Въпреки, че по думите му, „злодеят“ на Частейн е забавен и интригуващ, не се вписвал в останалата част от историята. „Още от самото начало, Джесика защитаваше проекта и самия мен в много случаи. Тя е прекрасна актриса, политически активен артист, и още повече, безусловен поддръжник на каузите, в които вярва. Тя е уважавана от колегите си и обичана от публиката.“

Не крием разочарованието си от направеното изявление на Долан. Можете да се запознаете сами с него и да потърсите утеха в Кит Харингтън, Натали Портман, Бела Торн, Сюзан Сарандън, Кати Бейтс, Майкъл Гамбън, които засега все още са част от филма. Засега не е известна датата на премиерата на „Смъртта и животът на Джон Ф. Донован“ (The Death and Life of John F. Donovan).

 
 
Коментарите са изключени за Защо Ксавие Долан махна Джесика Частейн от следващия си филм?