Време ни е за нов „Шерлок“

| от |

След коледния епизод – The Abominable Bride, на един от най-добрите модерни сериали, дошли от дъждовна Великобритания – „Шерлок“, феновете започнаха да чакат с трепет новия четвърти сезон.

Снимките по него бяха отложени няколко пъти, поради прекалената заетост на екипа. Главните му сценаристи работеха по новите епизоди на друг супер успешен сериал – Doctor Who, а Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фриймън бяха заети със снимки в различни продукции.

В крайна сметка „Бейкър Стрийт 221В“ и неговият обитател Шерлок Холмс, започнаха снимачния процес, който вече тече усилено в Уелс, Кардиф. Което е огромна новина за хиляди хора, които чакат модерната версия на известния детектив да се завърне. Това, по последни данни, трябва да се случи някъде в началото на 2017 година. В най-лошия случай – през есента.

Снимачният процес и информацията по новия сезон на „Шерлок“ са с по-затегнати мерки за сигурност и от посещението на Джеймс Камерън у нас. Съвсем малко снимки от сета на сериала се появиха онлайн, а колкото до информацията – тя почти отсъства.

Много хора дълго спекулираха, че великолепният The Abominable Bride – епизод, който ако не сте изгледали, трябва да направите веднага – няма да е свързан по никакъв начин със сюжета на сериала. Основната причина беше, че действието в него беше позиционирано през 19 век, когато реално Артър Конан Дойл е писал историите за известния си персонаж. Стивън Мофат и Марк Гатис – създатели и основно творческо звено на „Шерлок“, обаче успяха да излъжат, както феновете, така и всички правила за правене на телевизия за пореден път и завъртяха историята си така че да я пренесат век напред, без да нарушават мрачната романтика на стар готически Лондон или добрата мистерия, която бяха позиционирали в него.

Според последната информация, която двамата създатели на шоуто дадоха, The Abominable Bride е свързана, както с основния сюжет, така и с предстоящите епизоди на шоуто – при това по много важен начин, независимо от разминаването във времевата линия.

Освен Мартин Фрийман и Бенедикт Къмбърбач, които се завръщат като Шерлок Холмс и д-р Уотсън, в новия сезон участие взима и британската актриса Сиан Брук, която беше хваната на снимките на новите епизоди, заедно с Къмбърбач. За сметка на това д-р Уотсън го нямаше никъде.

Феновете очакват завръщането и на Майкрофт Холмс – известният брат на детектива, изигран от Марк Гатис, Айрин Адлър – в ролята Лара Пълвър – и естествено проф. Мориарти, в чиято роля влиза прекрасният Андрю Скот. За обикновения зрител проф. Мориарти може и да е покойник, но за най-запалените фенове на „Шерлок“, това изобщо не е така. Онлайн пространството е пълно с истории и спекулации, посветени на чудотворното възкръсване или още по-интересно – фалшифицираното самоубийство, на най-големия враг и злодей в историите за Шерлок. Никой от екипа не коментира този тип развитие на сюжета, но „Шерлок“ е свикнал да изненадва верните си зрители. Може да очаквате всичко от него.

И, разбира се, очаквайте завръщане на регулярните и задължителни персонажи в сериала, каквито са Мери Уотсън, Моли Хупър, инспектор Лестрейд и мисис Хъдсън са на лице.

Както се казва – определено е време за нов сезон на „Шерлок“. Първите снимки от сета в Кардиф, може да видите в галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени за Време ни е за нов „Шерлок“