Хю Джакман би се завърнал като супергерой

| от chronicle.bg |

Хю Джакман, като истински супергерои, няма нищо против да се завърне сред супергероите. Той се раздели с Уолварийн след „Logan“ миналата година след 17 години в ролята. Раздялата му май идва в перфектния момент, защото Disney и Marvel Studios са напът да придобият пълен контрол върху целия списък с Х-Мен герои.

Въпреки, че голяма част от заслугите за популярността на супергеройските филми пада върху Marvel, успехът на първите X-Men екранизации се дължи и на образа на Джакман. Той не е особено известен актьор, докато не поема ролята на върколака, но след това тя става толкова негова, че е трудно да си представим някой друг в нея, а и него в друга роля. Малко като Даниел Радклиф и Хари Потър.

MTV направиха интервю с Джакман за предстоящия му филм „The Front Runner“ и, разбира се, супергеройската тема беше засегната. Той каза, че Уолварин вече е в миналото, но ако се появи нова подходяща роля жанра, е отворен за предложения:

„О, да, бих обмислил нова роля. Да, със сигурност. Никога не съм го гледал като супергерой – дори когато правих „Logan“ и не знаех много за X-Men серията и за комиксите, си казвах „това са чудесни персонажи“. Всичките си имат недостатъци. Да, имат и необичайни възможности, така е, но имат и силни недостатъци и филмът е точно за това. Затова и хората се свързват с него.“

Една от причините да остави ролята е и физическата подготовка, която изисква. За да се превъплъти както трябва във върколака, Джакман трябва да се подложи на тежки тренировки месеци преди снимките.

Но в такъв случай каква роля би била подходяща за него? В мналото Хю е изразявал интерес към Авенджърите. Не е изключено да остане и в света на X-Men, като Professor X например. Труден, но възможен преход, за който актьорът ще трябва да се раздели с животинския поглед буйната грива. В крайна сметка и Marvel, и DC имат куп персонажи, които могат да му паснат.

 
 
Коментарите са изключени за Хю Джакман би се завърнал като супергерой