Сатанисти и Netflix постигнаха съдебно споразумение

| от chronicle.bg |

Групата сатанисти, които съдиха Netflix за $50 милиона заради неоторизирано използване на статуя на божество с техен дизайн, постигнаха „приятелско споразумение“ с платформата.

Satanic Temple твърдеше, че Netflix и Warner Bros. са копирали облика на божеството Бафомет – крилат получовек полукозел, почитан от редица култове – в сериала си „The Chilling Adventures of Sabrina“. Репродукция на статуята се показва в четири епизода без изричното разрешение на Satanic Temple, които държат патента за дизайна на статуята.

Детайли за случая четете тук.

Лидерът на групата твърди, че казусът е бил приключен и че „уникалните елементи на статуята на Бафомет на Satanic Temple“ ще бъдат упоменати във финалните надписи на съответните епизоди.

„За Satanic Temple е удоволствие да съобщи, че по делото, което скоро заведе срещу Warner Bros. и Netflix е постигнато споразумение“, каза Люсиен Грийвс. „Много хора веднага подкрепиха иска ни. Имаше обаче и много, които ни обиждаха и ни даваха юридически анализии в домашна обстановка.“

Други детайли около споразумението не се споменават.

„The Chilling Adventures of Sabrina“ е фентъзи драма с Киърнан Шипка в главната роля на тийнейджърка, която е напът да се присъедини към света на магиите и да стане вещица.

Грийвс беше загрижен за негативния начин, по който се представя образа на божеството Бафомет в сериала.

 
 
Коментарите са изключени за Сатанисти и Netflix постигнаха съдебно споразумение