shareit

Берлинале обяви филми от конкурсната си програма

| от chr.bg, БТА |

Филми с Изабел Юпер и Хоакин Финикс ще си оспорват наградата „Златна мечка“ на 68-ото издание на кинофестивала в Берлин през февруари, съобщи АФП.

Френският режисьор Беноа Жако ще представи в конкурсната програма драмата „Ева“ с Изабел Юпер в ролята на фатална жена. Филмът е нова адаптация на психологическия трилър на писателя Джеймс Хадли Чейс след класиката на Джоузеф Лоузи с Жана Моро.

Берлинале ще представи също новия филм на Гюс Ван Сант „Не се притеснявай, не можем да стигнем далече пеша“ с Хоакин Финикс.

В конкурсната програма бяха включени два германски филма – „На пазара“ (In den Gaengen) на режисьора Томас Щубер със Сандра Nюлер и „Брат ми се казва Роберт и е идиот“ на Филип Грьонинг.

Руският филм „Довлатов“ на Алексей Герман младши, италианският „Моя дъщеря“ на Лаура Биспури и полският „Чаша“ („Mug“) на Малгоржата Шумовска също бяха избрани за конкурсната програма на Берлинале.

Кинофестивалът в Берлин ще бъде открит на 15 февруари със световната премиера на анимационния филм „Островът на кучетата“ на режисьора Уес Андерсън. Председател на журито ще бъде германският режисьор Том тиквер.

 
 
Коментарите са изключени за Берлинале обяви филми от конкурсната си програма