shareit

Актьорът, който ще играе Дейвид Боуи

| от chronicle.bg |

Трудно бихме могли да се сетим за актьор, който може да се справи успешно с ролята на един от култовите образи на миналия век – легендата Дейвид Боуи. Затова и приемаме всяка новина за предстоящия филм, посветен на звездата, Stardust, без екзалтации. Дори когато стане ясно, кой е избраникът, който ще влезе в кожата на любимия на милиони хора певец.

Актьорът Джони Флин вече има опит в биографичните роли след като изигра Айнщайн в първия сезон на „Гения“ на NAtional Geographic. Сигурно вече се досещате, че следващата му биографична роля ще бъде тази на Дейвид Боуи.

Към момента се знае, че Stardust ще се фокусира върху първото пътуване на Боуи от родната му Англия към САЩ през 1971 г. По време на това време изпълнителят открива своето алтернативно аз – Зиги Стардъст. Към Флин се присъединява Джена Малоун, която ще играе първата съпруга на певеца, Анджи Барнет и Марк Марън, който ще играе агента на Боуи.

Зад проекта застава Гейбриъл Рейндж („Death of a President“), който ще режисира, а сценарият е на Кристофър Бел, чийто скорошен проект е „The Last Czars“ на Netflix.

Към момента ролята на Боуи е най-голямата в скромната му биография. актьорът е участвал в сериала „Lovesickor“ на Netflix, в „Панаир на суетата“ на Amazon, както и за кратко в адаптацията на „Клетниците“ на BBC. Освен това е вокалист в рок банда от 2006 г., така че има биография и в музиката – нещо абсолютно необходимо, когато ще играеш Боуи.

Часове след излизането на новината обаче, синът на Дейвид Боуи, Дънкан Джоунс обяви в профила си в Twitter, че не е дал разрешението си във филма да бъде използвана музиката на баща му и няма изгледи това да се промени. „Ако публиката иска да гледа филм, без музиката на татко и филм, който не е одобрен от семейството му, това е неин избор.“ казва Дънкан Джоунс в публикация в Twitter.

 
 
Коментарите са изключени за Актьорът, който ще играе Дейвид Боуи