shareit

Кога е правилното време да поискате помилване

| от |

Помилването на затворник означава вдигане на присъдата и реабилитирането им обратно в обществото. До този момент се достига с постепенното подобряване на поведението, изпълнението на различни изисквания, редовно участие в затворническите дейности и още много други. Последната стъпка към свободата идва с изслушването пред комисия. Всяка една среща с четиримата съдии е различна от предната. Обикновено денят започва с разглеждане на досиета, изслушване и след това се продължава към следващия случай. Учени от университета Бен-Гурион са разгледали статистично един работен ден, в който съдиите трябва да вземат около 1000 решения. Резултатът от анализа показал следното, в първите няколко часа почти всички получават благословията и връщат свободата си.

До средата на деня одобренията достигат около 65% и към края на деня почти никой не успява да мине. Аномалията била наблюдавана при 8 различни съдии и почти всеки показвал подобна статистическа крива. От време на време се появява една интересна аномалия, която показва, че след обедната почивка шансовете отново се повишават до 65%. Джонатън Левав от университета в Колумбия смята, че има логично обяснение за тази аномалия. Според него по-голямата част от отрицанията идва в следствие на лошо настроение и стържещи кореми. Ето защо след почивката и храната, затворниците продължават да получават положителен отзвук и да се развиват добре по тази линия. Другата причина е психическата умора, имайки предвид какво е естеството на работа.

Предишно изследване показва, че хората се изморяват след известно време и започват да дават много по-прости отговори. Тенденцията показва, че подобна практика се среща във всяка среда. Например хората, които избират нов автомобил променят няколко елемента в оборудването и след това са достатъчно отегчени и продължават със стандартните избори. Съветът на изследователя е да минавате по-рано през всяка една администрация, за да може да избегнете този момент. Приемете, че скучната работа първо отегчава, а след това озлобява допълнително хората.

 
 
Коментарите са изключени за Кога е правилното време да поискате помилване

Повече информация Виж всички