shareit

Турските авиолинии отмениха над 800 полета поради силен снеговалеж

| от |

Турските авиолинии отмениха планираните за 19 февруари международни и вътрешни полети, осъществяващи се през международното летище „Кемал Ататаюрк“ в Истанбул, съобщава ТАСС.

Отменените полети са над 800 . Причина за тяхната отмяна е обилният снеговалеж в Истанбул, който парализира движението в града и работата на летището. Отменени са редица полети с направление Европа, Близкият изток и Африка. Напълно са прекратени вътрешните полети с направление Истанбул. Наземните служби на летище „Ататюрк“ не успяват да разчистят пистите и пътеките за рулиране. Съобщава се за един самолет, излязъл извън пистата, пострадали няма. Видимостта на летището периодично пада под критичните нива.

Турските авиолинии съобщават, че клиентите, закупили билети до 18 февруари могат да ги върнат или да ги презаверят безплатно за по-късна дата, но не по-късно от 5 март.
Във връзка с отмяната на полетите компанията е настанила в хотели около 6500 пасажери и е предоставила храна на 15 хиляди свои клиенти за изминалото денонощие. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Турските авиолинии отмениха над 800 полета поради силен снеговалеж