shareit

Трафикът на „Луфтханза“ почти нормален след четиридневна стачка

| от |

„Луфтханза“ обяви днес, че трафикът й почти се е нормализирал след четиридневната стачка на пилотите на германския национален превозвач, които се противопоставят на подготвяната реформа на условията за пенсионирането им.

Полетите на кратки и средни разстояния се извършваха нормално днес, но ограничен брой полети на дълги разстояния трябваше да бъдат анулирани, уточни представител на компанията.

Синдикатът на пилотите „Кокпит“ в сряда призова първоначално за 24-часова стачка, която впоследствие бе удължена. Общо 220 000 пътници бяха засегнати от протестното движение.

Това е 12-ата и най-продължителната стачка на пилотите, чийто протест започна през април миналата година. „Кокпит“ се бори от месеци да принуди германския авиопревозвач да запази схемата си за ранно пенсиониране. Тя позволява на пилотите да излизат в пенсия на 55 години и да продължат да получават 60 процента от заплатата си, докато не започне изплащането на държавната пенсия.

Пилотите на компанията се притесняват и от желанието на Луфтханза да се развива в нискотарифните превози, където е изправена пред силна конкуренция.

 
 
Коментарите са изключени за Трафикът на „Луфтханза“ почти нормален след четиридневна стачка