shareit

Шеф-готвач Силвена Роу си партнира с Emirates за едно кулинарно приключение

| от Иван Петров |

В чест на стратегическото си партньорство с провеждащия се в момента Dubai Food Festival, авиокомпанията Emirates си сътрудничи с известната професионална готвачка, родена в България, Силвена Роу за създаването на специално меню за шестте бизнес ложи в летището в Дубай. Така клиентите на Emirates ще могат да се насладят на персонализираното меню с емиратски вкусове на шеф-готвач Роу.

Силно повлияният от традиционните арабски вкусове и съвременната кухня новаторски подход на шеф-готвач Роу ще бъде в тон с глобалния клиент на авиокомпанията. Клиентите на First Class ложите, намиращи се на летището в Дубай, ще могат да избират от а-ла-карт меню, включващо някои от най-популярните ястия на Силвена Роу – предястие със скариди в сос винегрет, риба групер, маринована в подправки, агнешко с традиционни арабски подправки и за десерт маскарпоне с маракуя. В Business Class и First Class ложите ще има и шведска маса, където пътниците ще могат да опитат пилешко със смрадлика, затар (za’atar) и глазура от нар.

Emirates очаква да сервира над 1300 порции на ден от новото меню на шеф-готвач Роу. Новите ястия ще добавят уникални аромати и вкусове към вече разнообразното меню, включващо над 150 различни ястия от всяко кътче на света.

„Ние винаги търсим начин да предложим на своите клиенти едно ново и по-добро изживяване. Този тип кулинарно сътрудничество е един чудесен начин да предоставим изключителни услуги на нашите клиенти, като същевременно дадем възможност на месните таланти да извяват своя потенциал“, каза Мохамеда Матар, старши вицепрезидент към Emirates Airport Services. “Ние никога не правим компромиси с качеството и винаги обръщаме внимание как биха се чувствали нашите клиенти и на земята. Сигурен съм, че те ще се оценят кулинарните творения на главен готвач Силвена, които едновременно улавят традиционните, но и модерните вкусове на Дубай.“

Шеф-готвач Силвена Роу често се появява във филмите на BBC и е гост-съдия на популярното телевизионно шоу „Chopped“. Автор е на 8 готварски книги и вече е спечелила симпатиите на мнозина с лондонската си локация, Quince. Сега тя иска да покори оживената кулинарна сцена на Дубай с Omnia Gourmet, Omnia by Silvena и Omnia Blue.

// Dubai Chronicle

 
 
Коментарите са изключени за Шеф-готвач Силвена Роу си партнира с Emirates за едно кулинарно приключение