shareit

Карстен Шпор: Инцидентът не променя доверието ми в нашите пилоти

| от |

Изпълнителният директор на германския авиопревозвач „Луфтханза” Карстен Шпор заяви, че не смята за необходимо да се променят процедурите и правилата, които са в сила по време на полет. Разбира се, ще бъде обсъдено с експерти на компанията и от правителството дали някои от действията могат да бъдат усъвършенствани, каза още Шпор, но подчерта:

Твърдото ми доверие в избора на нашите пилоти, в обучението на нашите пилоти, в тяхната квалификация и в работата им не може да бъде променено от един единствен инцидент.

Карстен Шпор заяви още, че е „шокиран“ от предположенията, че вторият пилот на катастрофиралия във френските Алпи самолет нарочно е разбил машината. На пресконференция Шпор каза, че „няма индикации какво може да е довело“ до действията на Андреас Любиц. По думите му, 28-годишният Любиц е преминал всички психологически тестове, които са задължителни преди да започне обучението, и редовно се е подлагал на медицински прегледи.

По-рано днес прокурорът на Марсилия Брис Робен съобщи, че вторият пилот на германския самолет е причинил съзнателно падането на машината. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Карстен Шпор: Инцидентът не променя доверието ми в нашите пилоти