Една лесна и бърза рецепта за шоколадови мъфини от „Кулинарния тефтер“ на Невена Христова.
Необходими продукти (за 10-ина средни мъфина):
200гр натурален шоколад (две опаковки)
100гр краве масло
40гр брашно
100гр захар (бяла или кафява)
2 яйца
Разтопяваме единия шоколад на водна баня, добавяме и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес. В отделна купа разбъркваме яйцата, захарта и брашното. Добавяме към тях разтопения с масло шоколад. Изсипваме сместа въху хартийки за мъфини, в силиконови форми и печене. От останалия шоколад, нарязваме парченца и ги пускаме в сместа, изсипана във формите. Печем на полузагрята фурна на около 180 градуса. След като са се „надигнали“ във фурната проверяваме с клечка за зъби дали са готови – бодваме някой мъфин и ако остане смем по клечката за зъби, значи още не са изпечени.
И след като изстинат няма прошка за тях – свършват изключително бързо, препоръчително е да правите минимум по две дози 😉