Политически скандал заради финала за Купата на краля

| от |

Политически скандал избухна в Испания, а поводът за него беше предстоящият финал за Купата на краля, пише Дневник.

В него най-вероятно един срещу друг ще се изправят каталунският Барселона и баският Атлетик (Билбао). Двата тима са представители на две провинции, които се борят за автономия от дълги години.

Ръководствата на двата клуба имат желание финалът на турнира, в който играят да се играе на стадиона на Реал (Мадрид) „Сантиаго Бернабеу“ в испанската столица.

Белите обаче продължават да си намират оправдания това да не се случи, а за чисто футболния проблем позиция взеха местни политици.

Кандидатът за кмет на Мадрид Есперанса Агире заяви, че целта на провеждането на финала в столицата е, за да се „покаже на другите омраза“.

„Те пак ще освиркват испанския химн и краля. Това е проява на неприязън към останалите испанци, затова няма смисъл нито един от тези състави да участва в турнира, ако ще го използват само, за да обиждат държавата“, каза Агире и допълни, че трябва да се помисли за евентуално недопускане на Барселона и Атлетик в турнира за в бъдеще.

Баският политик Андони Ортусар веднага отвърна на изказването и заяви, че президентът на Реал Флорентино Перес не притежава Испания.

„Флорентино си мисли, че притежава цяла Испания. Мадрид би се радвал да приеме финала, но изглежда Перес не иска каталунски и баски флагове на стадиона си. Във всеки случай няма да ходим там, където не сме желани“, заяви Ортусар.

 
 
Коментарите са изключени за Политически скандал заради финала за Купата на краля