Зеленчуци, дървени въглища и още нови тенденции в храненето

Gruene Woche Agriculture Trade Fair
Снимка: Getty Images
Манията по свежест и близост до природата се засилва. Хората все повече обръщат внимание на храните произведение в неиндустриална среда, като основен приоритет в храненето. В това се включва и прозрачността по отношение на състава и произхода на продуктите.
Снимка: Getty Images
Левантинската кухня става все по-популярна. Кулинарните традиции на Ирак, Йордания, Ливан, Палестина и Сирия изглежда ще станат новата здравословна алтернатива на бързото хранене. Тук са ястия като хумуса, табулето и баба гануша.
Снимка: Getty Images
Лилавият сладък картоф например ще се използва все повече за натурален оцветител на храни като сладолед, мъфини, вегетариански бургери и много други.
Снимка: Getty Images
Закуска навсякъде, по всяко време, в умерени количества.
Снимка: Getty Images
Бирената мая на люспи е една от съставките, които ще присъстват все по-често. Тя вече е широкопопулярна във веганската и вегетарианската кухня.
Снимка: Getty Images
Сушените плодове ще се завърнат през 2018 г.
Снимка: Getty Images
Чували ли сте за Goth Latte? Най-вероятно не. Това е нова \"мода\" в пиенето на кафе... леко странна. Основната състава е стрити на прах дървени въглища.
Снимка: Getty Images
Розовите ананаси също ще виждаме по-често като съставки в ястията и декорация.
Снимка: Getty Images
Панирана туршия. В България това не е непознато, през 2018 г. и световната кухня ще се запали по обработването на зимнината.
Снимка: Getty Images
Споделяне
Харесва ми
Споделяне