Вдигнаха блокадата по българската граница

| от |

Международните шофьори и браншовите организации вдигнаха блокадата от всички гранични пунктове от българска страна. Основната причина е двойната блокада да не бъде използвана в утрешната среща на гръцките фермери с Алексис Ципрас. Освен това продължителният престой на хората на границата е изчерпал търпението на протестиращите. Хората бедстват и това е наложило промяна в позицията им, обясни министърът на транспорта Ивайло Московски.
Българските превозвачи са се съгласили на този компромисен вариант при разговори днес, добави Московски. Той каза, че има потвърждение, че на всички пунктове това ще се случи.
Ако обаче след това гърците отново блокират границата, нещата от българска страна може да излязат от контрол, прогнозира министърът. Той подчерта, че на границата има хора, които припадат.
От вчера протестиращите от гръцка страна коментират, че вече българските превозвачи създават проблем. Затова с тях е договорен компромисният вариант да вдигнат контраблокадата, посочи той. Освен наши превозвачи има и чужди и те са около 50 процента. Заради огромните загуби за двете страни вече се говори за компенсации. Единият вариант е Европейската комисия да реши въпроса, а другият – чрез гръцки съдилища.

 
 
Коментарите са изключени за Вдигнаха блокадата по българската граница