shareit

Фермери блокират Гърция

| от |

Фермери от всички краища на Гърция пътуват към Атина. Те ще участват в Националния протест и ще блокират страната. С живи вериги и трактори те ще блокират граници, пътни артерии, пристанища и площади. Недоволните земеделци ще се съберат на площад „Синтагма“ пред парламента. Възможни са сблъсъци, тъй като властите твърдят, че няма да допуснат селскостопански машини в центъра на Атина,

От българското външно министерство предупреждават гражданите по възможност да ограничат пътуванията до южната съседка. По информация на ведомството, състоянието на ГКПП е следното:

– ГКПП Кулата – Промахонас: отворен за леки коли и автобуси и през по-голямата част от денонощието затворен за ТИР. Очаква се „прозорецът” за пропускане на ТИР от 11.00 до 15.00 ч.

– ГКПП Маказа и ГКПП Златоград-Термес: отворени (през ГКПП не могат да преминават ТИР и автобуси).

-ГКПП Илинден – Ексохи: отворен за леки коли и автобуси, затворен за ТИР. Няма предварителна информация за блокадата там.

Транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка, във връзка с очакванията, освен ГКПП, да бъдат блокирани и входните пътни артерии в големите градове и да се предизвикат големи задръствания – както в големите градове, така и на пътни възли извън тях.

При възможност, да се избягват и да не предприемат рискови пътувания с МПС.

 
 
Коментарите са изключени за Фермери блокират Гърция