shareit

Варненци в дрипи бойкотираха мола заради Нягол

| от |

Варненци, облечени в парцаливи дрехи излизат на протест пред Гранд мол Варна. Хората се организираха във фейсбук чрез групата „Бойкот на Гранд мол Варна“, която събра над 1700 участници.

Гражданите въстанаха от солидарност към убития на 14 март на територията на мола 52-годишен Нягол Петров.

Той бе пребит до смърт от трима охранители на възраст между 20 и 25 години в един от долните на мола. След като биячите дълго време го ритали и удряли дълго време, го оставили там. Нягол успял да се качи до първия етаж, където издъхна пред Бюти зоната. Първоначално Нягол бе обявен от полицията за бездомник, издъхнал от естествена смърт. След като се оказа, че не е така напрежението ескалира.

Варненци са решили, че най-ефективния начин да накажат собствениците и управителите на мола, които са допуснали да се случи жестокото убийство, е като спрат да пазаруват там.

„Нека бъдем там заедно, със стари и непретенциозни дрехи. Нека бъдем бедни, с овехтели дрехи, клошари дори. Но да покажем, че няма да търпим подобно насилие, подобно оскотяване. И бедния има право на живот. „Да кажем заедно НЕ НА НАСИЛИЕТО„, пише в поканата за протеста.

Недоволството в морската столица нарасна след като вчера в съда, определиха най-тежката мярка постоянен арест за тримата обвиняеми за убийството на Нягол – 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов. По време на мерките прокуратурата излезе с информация, че охранителите в Гранд мол са били и други граждани.

Междувременно стана ясно, че един от биячите Красимир Димитров е публикувал видео във Фейсбук как охранителите в Гранд мол се забавляват с мачете по коридорите на търговския център. Малко след това профилът му в социалната мрежа беше деактивиран.

В групата „Бойкот на Гранд мол Варна” припомнят и за друга трагедия, която се разигра в Гранд мол през 2013 г. 4-годишният Стефчо, илезе от уж охрняваната зона на детския кът в мола и беше завлечен от ескалатора, вследствие на което падна от над 10 метра. При инцидента детето загуби далака си и получи счупване на шийни прешлени.

 
 
Коментарите са изключени за Варненци в дрипи бойкотираха мола заради Нягол