Троен триумф за Киа на наградите iF Design 2017

| от chronicle.bg |

КИА спечели три престижни награди в рамките на конкурса iF Design Awards за дизайна на последните си модели.

Хибридният кросоувър Niro, Optima Sportswagon и новият Rio са сред отличените за изключителен продуктов дизайн.

КИА Niro съчетава предимствата на практичността и модерната естетика на компактния кросоувър с елегантно излъчване, които го отличават от по-консервативните като дизайн хибридни модели и му отреждат позицията на първия в света хибриден кросоувър.

Optima Sportswagon, първият комби турер на КИА в D-сегмента, конструиран специално за европейския пазар, предлага динамичен екстериорен дизайн, и изискан интериор.

Optima GT_iF Design

Третият награден модел на КИА за 2017 г., изцяло новият модел Rio, вече се дистрибутира в европейските представителства на марката.

Рио предлага нов дизайн, висока степен на практичност и удобство, най-висок клас технологии за сигурност, нови функции на свързаност и несравнимо удоволствие от шофирането. Удълженият преден капак и вертикалната C-колона придават на новия автомобил един по-целеустремен облик, а предното табло, ориентирано към водача е с иновативен дизайн.
Колкото до iF Design, той се нарежда сред най-значимите конкурси за водещите постижения в дизайна в световен мащаб.

Наградата води началото си от продуктовите изложения ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse‘ (от немски „Промишлени стоки с адекватен дизайн“), лансирани в рамките на индустриалния панаир в Хановер, а днес се счита за един от най-престижните отличия за дизайн.

iF Design Award се връчва в седем категории (за продукт, екстериор, комуникации и услуги, архитектура, интериорен дизайн и професионални концепции). Новите модели на КИА бяха наградени в категорията за продуктов дизайн. Тази година компании от 59 държави се включиха с 5575 продукта, които бяха оценявани от независимо международно жури, съставено от 58 експерти по дизайн.

 
 
Коментарите са изключени за Троен триумф за Киа на наградите iF Design 2017