Тактики за най-безопасно напиване

health-2640352_1920
Избягвайте захарта. Всякакви конкейли с добавена захар или фруктоза, ред бул или карамел правят цялата ситуация с абсорбирането на алкохола много по-сложна.
Колкото по-чисто, толкова по-добре. Наблягайте на водка, джин и светлите бири. Те са и по-ниско калорично от уиски, бърбън или червено вино.
Не мешайте. Много, много, много важно! Като казваме да натискате на водка, джин и светла бира, имаме предвид да си изберете едно и да карате само на него.
Вземете си почивка от пиене. Дробът ви ще ви е благодарен трижди, ако спрете да пиете за седмица-две. А защо не и три - живейте на ръба, вижте какво ще стане.
Хапвайте добре на другия ден. Ако сте с махмурлук, най-добре си забъркайте едни яйца и пийте прясно изцеден плодов сок. Без мазни храни. Трябват ви витамини и минерали.
Пийте вода обилно. Алкохолът, знаете, дехидратира и затова е важно да се хидратираме по добре познатия и силно подценен метод - пиенето на вода.
Пийте по-малко. Да, даваме си сметка какво богохулство произнесоха устата ни... но е така. На сутринта ще ви е супер по-добре, а освен това чувството да си (сравнително) трезвен и навън късно през нощта е доста готино. И ново за много хора.
Споделяне
Харесва ми
Споделяне